Aktuelno


Počela 200. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati nekoliko informacija s predloženim zaključcima koji se odnose na stanje u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Više
Dan državnosti BiH neradni dan

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. novembra/studenog Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine (“Službeni list RBiH”, broj: 9/95), propisano da je 25. novembar/studeni Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te da tog dana državni organi, preduzeća i druge pravne osobe ne rade.

Više
Federalni premijer zatražio hitno postupanje Tužilaštva u vezi sa Zavodom u Pazariću

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, danas se pisanim putem obratio glavnoj tužiteljici Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Sabini Sarajliji zatraživši od nje da hitno postupi u skladu sa svojim nadležnostima, te da Tužilaštvo ispita činjenice koje se odnose na sveukupna dešavanja u JU Zavod za zabrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Više
Ministarstvo rada i socijalne politike zatražilo hitan inspekcijski nadzor u Zavodu Pazarić

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je hitno zatražilo od nadležnih institucija, svih kantonalnih ministarstava za socijalni rad da djeluju u okviru nadležnosti, ukoliko imaju smještene svoje štićenike u Zavodu Pazarić, a federalne i kantonalne uprave za inspekcijske poslove da hitno izvrše nadzor i utvrde činjenice te poduzmu odgovarajuće zakonske mjere.

Više
Ministar Čampara sa ambasadorom Kraljevine Holandije i šeficom UNICEF-a u BiH

Federalni ministarstar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara primio je danas u Sarajevu ambasadora Kraljevine Holandije u BiH Reinouta Vosa s kojim je razgovarao o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu, te o naporima koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže u jačanje sigurnosnog okruženja, posebno ističući aktivnosti na pružanju podrške policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno terorizma i organiziranog kriminala.

Više
Ministar Vujanović: Albanija je veliki prijatelj naše zemlje

"Albanija je potpisnica CEFTA-e i veliki prijatelj i suradnik Bosne i Hercegovine, samim time i Federacije BiH. Protok roba i ljudi između naše dvije zemlje nama je uvijek bila intencija, s tim da razmjena bude što afirmativnija u našu korist", kazao je federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović nakon što su danas u Mostaru Gospodarska komora Federacije BiH i Industrijska gospodarska komora Albanije regije Drač potpisale Memorandum o suradnji.

Više

ARHIVA
Petak,
22. novembar 2019.
VIŠE