Aktuelno


Bukvarević s predstavnicima Patriotske lige i Organizatora otpora

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je, povodom 25. godišnjice formiranja Patriotske lige BiH, održao sastanak s predstavnicima Patriotske lige i Organizatora otpora.

Više
Predstavljena knjiga „Oblici i umijeća akademskog pisanja“

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti i sarajevskog IKD „University press-Magistrat izdanja“, u Mostaru je danas predstavljena knjiga „Oblici i umijeća akademskog pisanja“, autora Srebrena Dizdara, inače redovnog profesora Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Više
Aukcija obveznica FBiH

Federalno ministarstvo finansija/financija priopćilo je da je na današnjoj aukciji putem Sarajevske berze/burze vrijednosnih papira ponudilo na prodaju 40.000 obveznica Federacije BiH s rokom dospijeća od pet godina, ukupne nominalne vrijednosti 40.000.000 KM.

Više
Tražiti rješenja za poboljšanje statusa RVI paraplegičara

Kako, u okviru realnih budžetskih mogućnosti, stvoriti uslove za realizaciju zaključka Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kojim je Federalnoj vladi naloženo da do izrade Rebalansa budžeta 2016. iznađe zakonske pretpostavke i sredstva za poboljšanje statusa ratnih vojnih invalida paraplegičara 100 posto I grupe, bila je tema današnjeg sastanka u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu.

Više
Sastanak s delegacijom penzionera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas su, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, primili delegacije Saveza udruženja penzionera FBiH, na čelu s predsjednikom Skupštine Omerom Omerefendićem i predsjednikom Izvršnog odbora Mehmedalijom Rapom, te Saveza županijskih udruga umirovljenika/penzionera na čelu s predsjedateljem Ivanom Kožulom.

Više
Održana 54. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 54. sjednici, koja je održana u Sarajevu, u namjeri da stvori mogućnosti za provođenje pojačanog inspekcijskog nadzora s ciljem suzbijanja rada „nacrno”, zadužila Federalnu uprava za inspekcijske poslove da, u saradnji s kantonalnim inspekcijskim organima, hitno izradi zajednički plan pojačanih nadzora u oblasti radnih odnosa, unutarnje trgovine, obrta i ugostiteljstva.

Više

ARHIVA
Srijeda,
25. maj 2016.
ARHIVA