Aktuelno


Objavljeni javni pozivi za pružanje pomoći boračkim kategorijama

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata objavilo je javne pozive za dodjele pomoći u liječenju u 2019. godini i jednokratnih novčanih iznosa za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika branilačke populacije.

Više
Dodijeljena priznanja zaslužnima u oblasti zaštite i spašavanja

​Federalni štab civilne zaštite organizirao je danas u Sarajevu svečanu sjednicu povodom obilježavanja 1. marta - Međunarodnog dana civilne zaštite, na kojoj su zaslužnim pojedincima, kolektivima, pravnim subjektima, društvenim i drugim organizacijama i udruženjima uručene plakete, zlatne značke, pismene pohvale i zahvalnice civilne zaštite.

Više
U ZHK-u otkriveno sedam neprijavljenih radnika i zapečaćeno šest objekata

Porezna uprava Federacije BiH na području Zapdnohercegovačkog kantona otkrila je sedam neprijavljenih radnika, tri obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jedan objekt koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i tri objekta koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Više
174. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, donijela Odluku kojom nije dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa.

Više
U prva dva mjeseca 2019. inspektori FUZIP izvršili 19.762 inspekcijska nadzora

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) saopćila je danas da je u vršenju redovnih inspekcijskih nadzora na teritoriji Federacije BiH u toku januara i februara izvršila 19.762 inspekcijska nadzora, od toga 18.779 u prekograničnom i 983 u unutrašnjem prometu.

Više
Premijer Novalić primio ambasadore Gutić Bjelica i Bencun

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, novoimenovane ambasadore naše zemlje u Republici Mađarskoj Biljanu Gutić Bjelica i Stalnoj misiji BiH pri Organizaciji za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) i Kancelariji UN-a Sinišu Bencuna. Ovi bh. diplomati završavaju pripreme za stupanje na ove dužnosti u Budimpešti i Beču i u tom sklopu imaju susrete s dužnosnicima u Bosni i Hercegovini.

Više

ARHIVA
Utorak,
19. mart 2019.
ARHIVA