Aktuelno


Održana 81. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na sjednici koja je danas završena u Sarajevu, utvrdila i Parlamentu FBiH na usvajanje po hitnom postupku uputila prijedloge Budžeta Federacije BiH i Zakona o njegovom izvršavanju. Kako je planirano, Budžet za narednu godinu iznosi 2.747.628.075 KM, što je za 148,8 miliona KM ili šest posto više u odnosu na ovogodišnji.

Više
Ministrica Đapo primila direktoricu Hickey

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je danas direktoricu Svjetske banke za okoliš za Evropu i centralnu Aziju Valerie Hickey i upoznala je s problemima i izazovima iz oblasti okoliša, s kojim se susreće Federacija BiH, kao i o budućim planovima.

Više
Novalić: Ohrabrujući podaci o znatno povećanoj naplati prihoda

- Ohrabruje i raduje činjenica o blizu 4 milijarde KM naplaćenih prihoda, što je za oko 409 miliona KM odnosno 12 posto više nego u istom periodu 2015. godine – rekao je danas u Sarajevu premijer Federacije BiH Fadil Novalić komentirajući jučer objavljene podatke Porezne uprave FBiH o znatno povećanoj naplati poreznih prihoda i doprinosa tokom jedanaest mjeseci 2016. godine.

Više
ESV: Odgođeno izjašnjavanje o izmjenama Zakona o radu

Ekonomsko-socijalno vijeće za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine, na današnjoj sjednici u Sarajevu, zaključilo je da formira zajedničko radno tijelo koje će do sljedeće sjednice razmotriti predloženi Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

Više
Održan sastanak investitora u vrijednosne papire i Ministarstva finansija FBiH

U Federalnom ministarstvu finansija jučer je održan redovni sastanak s domaćim investitorima u vrijednosne papire Vlade Federacije BiH, (banke, osiguravajuća društva, i drugi) o temama vezanim za rebalans budžeta FBiH za 2016. i nacrt budžeta FBiH za 2017., te o planovima zaduživanja Vlade FBiH na domaćem tržištu.

Više
Ministar Martić potpisao tri ugovora o sufinanciranju projekata

Danas je u prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja ministar Josip Martić, potpisao dva ugovora o sufinanciranju projekata energetske učinkovitosti.

Više

ARHIVA
Četvrtak,
08. decembar 2016.
ARHIVA