Aktuelno


Nastavak značajnih investicija u energetsku učinkovitost

U prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja danas su potpisani ugovori sa izvođačima radova čime su započete nove investicije u okviru najvećeg projekta Svjetske banke u oblasti energetske učinkovitosti u Bosni i Hercegovini (Bosnia energy Efficiency – BEEP).

Više
Ministar Ramić potpisao sporazume o realizaciji infrastrukturnih projekata

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sufinansirat će sa 450.000 KM infrastrukturne projekte u povratničkim općinama i gradovima Maglaj, Žepče, Vareš, Olovo, Zavidovići, Novi Travnik, Odžak i Mostar.

Više
Održana 63. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 63. sjednici, kojom je po ovlaštenju premijera FBiH predsjedavala zamjenica premijera i ministrica finansija Jelka Milićević, utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini čiji je cilj stvaranje uslova za ispunjenje međunarodnih obaveza BiH iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i ugovora o slobodnoj trgovini, kao i otklanjanje prepreka u pregovorima BiH za ulazak u WTO.

Više
Ministar Dedić u Olovu: Potpisan ugovor vrijedan 400.000 KM

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i direktor Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković, uime institucija koje finansiraju ovaj projekt, općinski načelnik Đemal Memagić kao korisnik projekta i Samir Mostarlić iz preduzeća TB Inžinjering d.o.o Breza koje će izvesti radove, potpisali su ugovor o još jednom značajnom projektu u okviru programa oporavka i sanacije šteta od poplava.

Više
ESV: Prilagoditi preambulu Općeg kolektivnog ugovora

Ekonomsko-socijalno vijeće za teritoriju Federacije BiH usuglasilo je na vanrednoj sjednici da preambulu Općeg kolektivnog ugovora za teritoriju FBiH treba izmijeniti tako da se ona poziva na Zakon o radu FBiH donesen u aprilu ove godine, a ne na zakon donesen u augustu 2015. kao što je sada slučaj.

Više
49. hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici precizirala jučer usvojeni zaključak koji sada glasi da je Porezna uprava Federacije BiH zadužena da na period od 120 dana obustavi sve aktivnosti naplate javnih prihoda prema dužnicima kojima je izdala rješenje o ograničenju prava raspolaganja novčanim sredstvima i da njihovu primjenu odgodi na period od 120 dana.

Više

ARHIVA
Nedjelja,
24. juli 2016.
ARHIVA