Aktuelno


Nastavak saradnje sa EBRD u realizaciji infrastrukturnih projekata iz oblasti zaštite okoliša

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu direktoricu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Manuelu Naessl, koja je prezentirala svoj plan rada u Bosni i Hercegovini.

Više
Predstavljen program manifestacije „Dani europskog naslijeđa“

U organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta, u Širokom Brijegu, Posušju, Grudama i Ljubuškom, u srijedu i četvrtak, 2. i 3. listopada, bit će održana Kulturno-znanstvena manifestacija „Dani europskog naslijeđa“ s ciljem očuvanja i promocije kulturne baštine. Otvaranje manifestacije planirano je u srijedu, 2. listopada, u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu, s početkom u 10.40 sati.

Više
U Mostaru razgovarano o ženama u nauci/znanosti

Zbornik radova s naučne konferencije „Bosanskohercegovačke naučnice/znanstvenice i njihov istraživački rad“ predstavljen je danas u Mostaru. Ova konferencija održana je i prošle godine u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara i Udruženjem za modernu historiju iz Sarajeva.

Više
Novalić: Šokiran sam informacijom o stanju u Zavodu Pazarić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izjavio je danas da su ga šokirale informacije koje je, na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, objelodanio direktor tog zavoda Redžep Salić.

Više
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike: Poboljšati uslove u ustanovama socijalne zaštite

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike danas je saopćilo da je upoznato da je direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić, uz prethodnu pribavljenu saglasnost Upravnog odbora Zavoda od 3.7.2019. godine, obavijestio nadležne institucije (FUP, SIPA, Tužilaštvo BiH) o indicijama da postoje određene nepravilnosti koje se odnose na građevinske radove na tri lokacije u Zavodu, te da očekuje da sve institucije postupaju u skladu sa svojim ovlaštenjima.

Više
Federalno ministarstvo okoliša i turizma: Deponija d.o.o. Mostar ne ispunjava uslove za izdavanje okolišne dozvole, jer zdravlje i životi građana nemaju cijenu

Nakon što je u Zakonom propisanoj proceduri razmotrilo predmet JP Deponija d.o.o. Mostar, Federalno ministarstvo okoliša i turizma odbacilo je zahtjev za ponovno izdavanje okolišne dozvole.

Više

ARHIVA
Srijeda,
18. septembar 2019.
VIŠE