Aktuelno


U nedjelju vraćanje kazaljki sat unazad

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike podsjeća javnost da je Zakonom o računanju vremena („Službene novine FBiH“, br 24/97 i 50/03) propisano da se ljetno računanje vremena završava posljednje nedjelje u oktobru, tako što se pomjeraju kazaljke na satovima za 60 minuta unazad.

Više
Podržano je 87 projekata

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti/nauke je i ove godine, na osnovu Uredbe Vlade Federacije BiH, provelo javni poziv za (su)financiranje projekata i programa iz dijela prihoda ostvarenih u proračunu Federacije BiH po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, među kojim i za Program sudjelovanja u liječenju, prevenciji i borbi protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

Više
Održana 74. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 74. sjednici, koja je održana u Sarajevu, utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji BiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. na dan 31.12.2008. godine.

Više
Zasjedao Federalni štab civilne zaštite

​Na današnjoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (CZ), kojom je predsjedavala dopremijerka FBiH i zapovjednica Štaba Jelka Milićević, usvojen je Program rada za izradu plana zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća FBiH.

Više
Počeli “Dani europskog naslijeđa“

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović je jučer u Olovu svečano otvorila kulturnu manifestaciju „Dani europskog naslijeđa“ koju je, u suradnji s općinama Olovo i Vareš, organiziralo Federalno ministrstvo kulture i sporta.

Više
Premijer Novalić traži rješenje za problem plasmana proizvoda iz FBiH na tržište RS-a

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je jučer s premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović u namjeri da se prevaziđe situacija u vezi problematike ograničenja u plasiranju proizvoda kompanija iz FBiH na tržište RS-a.

Više

ARHIVA
Petak,
28. oktobar 2016.
ARHIVA