Aktuelno


Uručeno 80 automobila za stopostotne ratne vojne invalide prve grupe

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas su u firmi Porsche Sarajevo uručili ključeve 80 vozila za stopostotne ratne vojne invalide prve grupe.

Više
Uspješno okončani pregovori o usklađivanju granskog Kolektivnog ugovora za elektroprivrednu djelatnost

Nakon višemjesečnih aktivnosti, uspješno su okončani pregovori o usklađivanju granskog Kolektivnog ugovora za elektroprivrednu djelatnost u Federaciji BiH sa Zakonom o radu i Općim kolektivnim ugovorom.

Više
Obilježen Dan formiranja 2. korpusa Armije RBiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je u Tuzli obilježavanju Dana formiranja 2. korpusa Armije Republike BiH.

Više
Održana 71. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 71. sjednici, koja je održana u Sarajevu, razmatrala i prihvatila informaciju o potrebnom umanjenju broja zaposlenika prilikom izrade Budžeta Federacije BiH za 2017. godinu.

Više
Ministar Ramić u Mrkonjić-Gradu i Ključu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i muftija banjalučki Osman ef. Kozlić boravili su danas u posjeti Mrkonjić-Gradu i Ključu.

Više
Ministrica Dilberović primila predstavnike Centra za promociju nauke Srbije

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović, sa saradnicima, primila je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, predstavnike Centra za promociju nauke Republike Srbije, na čelu s direktorom Nemanjom Đorđevićem.

Više

ARHIVA
Subota,
01. oktobar 2016.
ARHIVA