Aktuelno


Delegacija Bošnjaka iz Orašja u posjeti ministru Bukvareviću

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je u sjedištu Vlade Federacije BiH s delegacijom Bošnjaka iz Orašja, razgovarao o pomoći i podršci resornog ministarstva u projektima koji su u toku i koji se planiraju na području Orašja.

Više
Novalić: Podrška Mostaru u svakom pogledu

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić istaknuo je danas nakon sastanka s gradonačelnikom Grada Mostara Ljubom Bešlićem kako je Federalna vlada na današnjoj sjednici odlučila u potpunosti podržati Grad Mostar u njegovom procesu i aplikaciji za europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, te ravnopravno sudjelovati i podupirati Mostar i u kadrovskoj, materijalnoj i financijskoj strani.

Više
Održana 183. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru, utvrdila Prijedlog programa javnih investicija u Federaciji BiH 2020.-2022. godina, kojim je obuhvaćeno 118 projekata ukupne vrijednosti 16.674,64 miliona KM. Od toga se 12.532,12 miliona KM odnosi na 70 kandidiranih projekata, 4.007,51 milion KM na 47 projekata čija je provedba u toku i 35 miliona KM na jedan odobreni projekt.

Više
Potpisani ugovori o izgradnji poddionice Počitelj – Zvirovići na Koridoru Vc

Dva ugovora o izgradnji dionice Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići na Koridoru Vc, uključujući i gotovo kilometar dugački most, potpisana su danas u Mostaru, a njihova vrijednost je oko 100 miliona eura.

Više
Vlada FBiH: Vozom na sjednicu

Uz konstantnu budžetsku podršku radu Željeznicama Federacije BiH, Vlada Federacije BiH danas je to učinila i na simboličan način.

Više
Ministru Bukvareviću Povelja Udruženja generala BiH

Federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salki Bukvareviću danas je na svečanoj sjednici Udruženja generala Bosne i Hercegovine u Travniku uručeno najveće priznanje - Povelja ovog udruženja.

Više

ARHIVA
Utorak,
25. juni 2019.
ARHIVA