Aktuelno


Premijer Novalić primio ambasadora Reuplike Turske Koča

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koča koji mu je predstavio Sevgin Gungor, nedavno imenovanu za trgovinskog atašea pri turskom diplomatskom predstavništvu u Sarajevu.

Više
Ministar Ramić: Fahrudin Muminović će dobiti novi dom

Nakon što je u domaćoj javnosti posljednjih nekoliko dana odjeknulo svjedočenje Fahrudina Muminovića, koji je preživio streljanje kao dječak, u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica su odlučili pokrenuti aktivnosti kako bi se pomoglo tom mladom povratniku u Bratunac.

Više
Ministar Džindić: U periodu 2015.-2018. uvezan staž za oko 4.000 ljudi

U prethodne tri godine mandata Federalne vlade, u periodu 2015.-2018. godina, uvezan je staž za otprilike 4.000 ljudi koji su imali uvjete za odlazak u penziju, ali ne i uvezan određen period staža.

Više
FMROI: Sporazumi o zatvaranju kolektivnih alternativnih smještaja sa općinama Čapljina, Kalesija, Banovići i Živinice

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Sarajevu s načelnicima Čapljine, Kalesije i Banovića potpisao Sporazum o saradnji na implementaciji podprojekata o zatvaranju kolektivnih i alternativnih smještaja u ovim općinama, a s načelnikom Živinica Aneks Sporazuma koji se odnosi na ovu općinu.

Više
Porezni inspektori u toku štrajka upozorenja u jednom danu izvršili 130 kontrola

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, unatoč započetom štrajku upozorenja, u smanjenom intenzitetu izvršavaju radne zadatke i provode aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije i sprečavanju rada "nacrno".

Više
Potpisan sporazum o saradnji i partnerstvu FUCZ i EYOF-a 2019

Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak i direktor privrednog društva “EYOF 2019” d.o.o. Senahid Godinjak potpisali su danas u Sarajevu sporazum o stručnoj saradnji i partnerstvu.

Više

ARHIVA
Subota,
15. decembar 2018.
ARHIVA