Aktuelno


Multisektorski pristup važan za efikasniju borbu protiv nasilja u porodici

Gender centar, kao Ured Vlade FBiH i koordinator implementacije Strategije za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici, organizator je skupa u Sarajevu čiji je cilj ima omogućiti kantonalnim koordinacionim tijelima i općinskim multisektorskim timovima da na jednom mjestu razmijene iskustva i prakse te pojačaju suradnju u toj oblasti.

Više
Isplata civilnih invalidnina

Nalozi za isplatu civilnih invalidnina, tuđe njege i pomoći i invalidnina za civilne žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine za septembar/rujan 2018. godine upućeni su prema bankama.

Više
Isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih odličja

Federalno ministarstvo financija/finansija saopćilo je da su osigurana sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja, te nositelje ratnih odličja za septembar/rujan 2018. godine, u ukupnom iznosu od 24.409.745,04 KM.

Više
Ministrica Đapo u Muzeju uspjeha zapadnog Balkana

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo uvrštena je u Muzej uspjeha i uspješnih zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope kao posebno zaslužna za ekspanziju i ubrzani razvoj turizma i zaštite okoliša u Federaciji BiH, te snažnom rastu posjeta turističkim centrima u Federaciji BiH.

Više
Ministrica Dilberović čestitala Svjetski dan nastavnika

U povodu 5. listopada/oktobra, Svjetskog dana nastavnika svim učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima, kao i svim zaposlenim u odgojno-obrazovnom procesu, čestitku je uputila federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović.

Više
Novalić i Čampara primili bronzanu Larisu Cerić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara primili su danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu najbolju bosanskohercegovačku sportistkinju i osvajačicu bronzane medalje u kategoriji više od 78 kilograma na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u džudu u azerbejdžanskom Bakuu Larisu Cerić i njenog trenera i selektora bh. reprezentacije Branu Crnogorca.

Više

ARHIVA
Ponedjeljak,
15. oktobar 2018.
ARHIVA