Aktuelno


Razgovor o reformi zdravstva u FBiH

Nije pitanje treba li Federaciji BiH reforma zdravstva, već kako je što brže provesti, konstatirano je na današnjem susretu premijera Federacije BiH Fadila Novalića, dopremijerke i federalne ministrice financija Jelke Milićević i federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića, sa suradnicima, sa izaslanstvom Svjetske banke.

Više
Bukvarević i Dedić na obilježavanju godišnjice Petog korpusa ARBiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas su u Bihaću, uime Vlade Federacije BiH, prisustvovali akademiji povodom obilježavanja 24. godišnjice formiranja Petog korpusa Armije RBiH.

Više
FUCZ: Iz rijeke Bune izvučena haubička granata

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite u petak su, u prvoj samostalnoj ronilačkoj operaciji, uspješno uklonili haubičku granatu u Blagaju, koja se nalazila na dubini 1,80 do 2,00 metra, na lokaciji ispod Lahine ćuprije u koritu rijeke Bune.

Više
Dujmović: Promoviranje vrijednosti Olova

Federalno ministarstvo kulture i sporta organiziranjem 20. redu manifestacije “Dani Europskog naslijeđa” želi promovirati vrijednosti u Olovu i utvrditi na koji način oživjeti ovaj grad koji je bio najrazvijeniji u srednjem vijeku - izjavila je resorna federalna ministrica Zora Dujmović i zahvalila kulturnim profesionalcima na velikom interesovanju za učešće na manifestaciji koja će biti održana od 25. do 27. oktobra na području Olova i Vareša.

Više
Novalić i Čović pustili u rad novoizgrađenu transformatorsku stanicu Mostar 9

Federalni premijer Fadil Novalić i član Predsjedništva BiH Dragan Čović danas su pustili u rad novoizgrađenu transformatorsku stanicu TS 110/x kV Mostar 9 (Buna), čija je vrijednost 4,6 milijuna konvertibilnih maraka.

Više
Održana 73. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je održana u Mostaru, dala suglasnost Javnom poduzeću Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo na Okvir politike preseljenja (OPP) za projekt modernizacije cestovnog sektora FBiH za razdoblje 2014.-2020. godina.

Više

ARHIVA
Ponedjeljak,
24. oktobar 2016.
ARHIVA