Aktuelno


Novalić i Strömquist: Prioritet su evropske integracije

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske Johanne Strömquist. Razgovarano je o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji dviju zemalja koje imaju odlične odnose.

Više
Razgovor o mogućnosti povećanja isplatnog koeficijenta boračkim kategorijama

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sastao se danas s predstavnicima koordinacija boračkih organizacija i udruženja Armije RBiH i HVO-a.

Više
Ministar Džindić na svjetskom sajmu namjenske industrije

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić je, s delegacijom kompanija namjenske industrije, danas posjetio najveći svjetski sajam namjenske industrije SHOT SHOW 2020, koji se održava u saveznoj američkoj državi Nevadi.

Više
Počele aktivnosti na uspostavljanju FARNET-a

U Mostaru je danas održan konstituirajući sastanak Koordinacijskog tijela za uspostavljanje e-infrastrukture javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH, koja treba da omogući stvaranje akademske i istraživačke mreže BiH i njeno povezivanje u evropsku mrežu GEANT.

Više
FMON: Dodijeljene knjige Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti dodijelilo je Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari naučna i stručna izdanja za razvoj biblioteke, i to više od 100 različitih naslova iz fonda otkupljene naučne i stručne literature na osnovu Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera za 2015., 2016., 2017., 2018. i 2019. godinu.

Više
Direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom s glavnim tužiocem Posavskog kantona

Direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinko Jakić danas se u Orašju sastao s glavnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Lukom Dabićem.

Više

ARHIVA
Srijeda,
22. januar 2020.
VIŠE