Aktuelno


Bajramska čestitka premijera Novalića

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, bh. građanima islamske vjere uputio čestitku za Kurban bajram.

Više
Prvi sajam boračkog zadrugarstva 24. i 25. augusta

Na Prvom sajmu boračkog zadrugarstva u BiH, koji će biti održan 24. i 25. augusta u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić”, učestvovat će 67 izlagača od kojih više od 50 zadruga - najavili su organizatori na današnjoj pres-konferenciji Sarajevu.

Više
Održana 153. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je završena u Mostaru, utvrdila Nacrt zakona o posredovanju u prometu nekretnina, jer je ocijenjeno da nepostojanje pravne regulative u ovoj oblasti pogoduje pojavi sve većeg broja onih koji posluju ne pridržavajući se pravila struke i koji nelegalnim radnjama nanose direktnu štetu klijentima, a posredno i cijeloj struci.

Više
Federalno ministarstvo poljoprivrede traži pojačanu kontrolu životinja

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uputilo je danas federalnoj i svim kantonalnim veterinarskim inspekcijama zahtjev za pojačanom kontrolom životinja na mjestima sabiranja i prodaje, a to zbog povećanog prometa malih i velikih preživara uoči Bajramskih praznika.

Više
Premijer Novalić: Drvna industrija jedna od najperspektivnijih grana privrede u BiH

Federalni premijer Fadil Novalić je, tokom današnje posjete preduzeću „Arteli design“ u Livnu poručio da je drvna industrija sigurno jedna od najperspektivnijih grana privrede u Bosni i Hercegovini i dodao da se u ovom sektoru bilježi stalni rast svih parametara, pogotovo izvoza.

Više
Delegacija Vlade FBiH u posjeti Livnu, data podrška razvoju mljekarstva

Federalni premijer Fadil Novalić i federalni ministri poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i raseljenih osoba i izbjeglica Šemsudin Dedić i Edin Ramić borave danas u Livnu gdje su posjetili mljekare "Puđa" i "Orman".

Više

ARHIVA
Srijeda,
22. august 2018.
ARHIVA