Aktuelno


Uskršnja čestitka premijera Novalića

"Iskreno vam čestitam vaš najveći vjerski blagdan i želim da vas ispuni optimizmom da ćemo, zajedničkim zalaganjem svih u Bosni i Hercegovini, stalno ići putem napretka", kaže se u uskršnjoj čestitki koju je, uime Vlade FBiH i svoje lično, vjernicima katoličke vjeroispovijesti uputio premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Više
Federalni premijer čestitao Pesah

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, Jevrejima u Bosni i Hercegovini čestitku povodom Pesaha, u kojoj se kaže:

Više
Federalni ministar Ramić dodijelio stipendije povratnicima u RS

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je sa studentima 32 općine iz Republike Srpske potpisao ugovore o dodjeli stipendija, za koje se nada da će im biti dodatni motiv za postizanje uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Više
FUZIP: Nastavak pojačanih inspekcijskih nadzora u FBiH

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove saopćeno je da su, u nastavku prvog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora, federalni inspektori protekle tri sedmice vršili nadzore na području Zeničko-dobojskog, Srednjebosanskog, Hercegovačkoneretvanskog, Zapadnohercegovačkog, Tuzlanskog, Sarajevskog i Kantona 10.

Više
Održana 176. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, usvojila programe utroška ovogodišnjih transfera nekoliko federalnih ministarstava. Riječ je o višemilionskom iznosu, a sredstva su namijenjena obrazovanju i nauci (6.837.000 KM), kulturi i sportu (8.578.000 KM), oblasti prostornog uređenja (2.550.000 KM), udruženjima za zaštitu potrošača (70.000 KM), turizmu u FBiH (2.343.000 KM), zaštiti okoliša (1.550.000 KM), oblasti boračke zaštite (1.005.000 KM) i željezničkom saobraćaju (22.000.000 KM).

Više
Nastavljena 174. sjednica Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH danas je u Sarajevu nastavila 174. redovnu sjednicu na kojoj je dala prethodne saglasnosti upravnim odborima da za direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić bude imenovan Redžep Salić, za direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Bakovići Branko Stanić, a za direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica - Drin Adis Ramić.

Više

ARHIVA
Utorak,
23. april 2019.
ARHIVA