Aktuelno


Dobri rezultati reforme penzionog sistema u FBiH

U 2019. godini je Federalni zavod PIO ostvario višak prihoda nad rashodima u iznosu 86.644.559 KM, čime je namiren nekoliko godina unazad kumulirani deficit, koji je na kraju 2018. godine iznosio 30.780.411 KM, tako da je kumulativni višak prihoda nad rashodima 31.12.2019. godine iznosio 55.864.148 KM.

Više
Završena 224. sjednica Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, utvrdila i Parlamentu FBiH na usvajanje uputila Prijedlog zakona o dopunama Zakona o vijeću zaposlenika.

Više
Ministar Dedić s direktorom Kolmixa: Podrška domaćoj proizvodnji je prioritet Vlade FBiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u Sarajevu održao sastanak s direktorom firme Kolmix iz Velike Kladuše Nedžadom Mezildžićem.

Više
Ministar Bukvarević s predstavnicima Udruženja žrtava i svjedoka genocida

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu održao je sastanak s predstavnicima Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

Više
Sastanak u Vladi FBiH: Podržana inicijativa „Mi to možemo“

Članovi Koordinacionog odbora za stablizaciju privrede i sanaciju negativnih posljedica pandemije u FBiH kojeg čine federalni ministri Jelka Milićević, Edita Đapo, Amir Zukić i Šemsudin Dedić danas su, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, održali sastanak s predstavnicima strateške inicijative za samoodrživost domaće proizvodnje i jačanje bh. ekonomije „Mi to možemo“.

Više
Nastavak saradnje u popravljanju statusa boračke populacije

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu održao radni sastanak s predstavnicima federalnih koordinacija boračkih saveza i organizacija ARBiH i HVO-a.

Više

ARHIVA
Subota,
06. juni 2020.
VIŠE