Aktuelno


Ministar Ramić: Proces povratka nije završen

Moramo uraditi sve što možemo da ljudi koji žele da se vrate svojim kućama u cijeloj Bosni i Hercegovini to i ostvare i da imaju normalan život u sredinama u kojima su živjeli prije 1992. godine - poručio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović s godišnjeg foruma ''Stanje i perspektive povratka u entitet RS'' koji je otvorio u Doboju, a čiji je organizator Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Više
Usvojena Uredba o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH

Na današnjoj sjednici u Sarajevu Vlada FBiH usvojila je Uredbu o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH kojom je osobama koje traže posao omogućen ravnopravan pristup slobodnim radnim mjestima i ravnopravna konkurencija, zasnovana na znanjima i sposobnostima.

Više
172. SJEDNICA VLADE FEDERACIJE BiH: UREDBA O POSTUPKU PRIJEMA U RADNI ODNOS U JAVNOM SEKTORU U FBiH

Federalna vlada je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, donijela Uredbu o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH, kojom je ovaj postupak uređen na jedinstven način, a osobama koje traže posao omogućen ravnopravan pristup slobodnim radnim mjestima i ravnopravna konkurencija, zasnovana na znanjima i sposobnostima.

Više
Porezna uprava FBiH u narednim danima prodaje zaplijenjenu imovinu

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine u postupku prinudne naplate u februaru organizira javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika u kantonalnim poreznim uredima: Mostar, Tuzla, Novi Travnik, Sarajevo, Orašje i Bihać, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Više
Ministar Bukvarević s predstavnicima boračkih organizacija

U sjedištu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ministar Salko Bukvarević i njegovi saradnici održali su redovni radni sastanak s predstavnicima koordinacije boračkih saveza Armije RBiH i HVO-a.

Više
Van prometa stavljen 471 kg meda

Federalni veterinarski inspektori su krajem prošle godine u trgovačkim centrima u Federaciji BiH uzeli šest uzoraka meda (pet domaćih proizvođača i jedan uvozni), radi ispitivanja na tri osnovna parametra kvaliteta. Ispitivanjem u akreditovanoj laboratoriji utvrđeno je da četiri uzorka domaćeg meda ne zadovoljavaju propisane parametre kvaliteta (dva uzorka po dva parametra, te dva po jednom parametru).

Više

ARHIVA
Četvrtak,
21. februar 2019.
ARHIVA