Aktuelno


Potpisani ugovori za obnovu sedam javnih objekata u HNK

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i predstavnici poduzeća Džena d.o.o. Gradačac i Promark/Alfatherm Mostar danas su u Mostaru potpisali ugovore kojima započinje provedba mjera energetske učinkovitosti na ukupno sedam javnih objekata u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Potpisivanju ugovora nazočio je predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg.

Više
Nastavak značajnih investicija u energetsku učinkovitost

U prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja danas su potpisani ugovori sa izvođačima radova čime su započete nove investicije u okviru najvećeg projekta Svjetske banke u oblasti energetske učinkovitosti u Bosni i Hercegovini (Bosnia energy Efficiency – BEEP).

Više
Ministar Ramić potpisao sporazume o realizaciji infrastrukturnih projekata

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sufinansirat će sa 450.000 KM infrastrukturne projekte u povratničkim općinama i gradovima Maglaj, Žepče, Vareš, Olovo, Zavidovići, Novi Travnik, Odžak i Mostar.

Više
Održana 63. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 63. sjednici, kojom je po ovlaštenju premijera FBiH predsjedavala zamjenica premijera i ministrica finansija Jelka Milićević, utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini čiji je cilj stvaranje uslova za ispunjenje međunarodnih obaveza BiH iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i ugovora o slobodnoj trgovini, kao i otklanjanje prepreka u pregovorima BiH za ulazak u WTO.

Više
Ministar Dedić u Olovu: Potpisan ugovor vrijedan 400.000 KM

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i direktor Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković, uime institucija koje finansiraju ovaj projekt, općinski načelnik Đemal Memagić kao korisnik projekta i Samir Mostarlić iz preduzeća TB Inžinjering d.o.o Breza koje će izvesti radove, potpisali su ugovor o još jednom značajnom projektu u okviru programa oporavka i sanacije šteta od poplava.

Više
ESV: Prilagoditi preambulu Općeg kolektivnog ugovora

Ekonomsko-socijalno vijeće za teritoriju Federacije BiH usuglasilo je na vanrednoj sjednici da preambulu Općeg kolektivnog ugovora za teritoriju FBiH treba izmijeniti tako da se ona poziva na Zakon o radu FBiH donesen u aprilu ove godine, a ne na zakon donesen u augustu 2015. kao što je sada slučaj.

Više

ARHIVA
Utorak,
26. juli 2016.
ARHIVA