Aktuelno


Konferencija za medije o Planu cijepljenja protiv COVID-19 u FBiH

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je održana konferencija za medije o Planu cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez izjavio je da je situacija u vezi s koronavirusom na području FBiH pod kontrolom, te da mjere zabrane ostaju na snazi narednih 14 dana. Istakao je da je prošla godina dana od pojave koronavirusa u BiH i da je prvi slučaj potvrđen u martu 2020. godine, kada je i proglašeno stanje prirodne nesreće.

Više
Telegram saučešća premijera Novalića

Povodom tragične smrti rudara Adisa Zaimovića, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, telegram saučešća njegovoj porodici i rudarima Rudnika mrkog uglja Breza, u kome je naveo:

Više
Završena 251. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, prihvatila Plan cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH i za njegovo provođenje zadužila Federalno ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo FBiH, svako u okviru svojih nadležnosti. Plan se realizira u suradnji s nadležnim tijelima vlasti za oblast zdravstva u kantonima, kao i zdravstvenim ustanovama na teritoriji Federacije BiH.

Više
FMBI: Prijem volontera iz boračke populacije

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata saopćilo je da je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu deset volontera iz boračke populacije potpisalo ugovore o stručnom osposobljavanju u ovom ministarstvu u trajanju od 12 mjeseci.

Više
FUZIP: Zabranjen uvoz vlažnih maramica i dezinfekcionog sredstva

Sanitarna inspekcija Federalne uprave za inspekcijske poslove je u toku redovnog pregleda pri uvozu 4.1.2021. godine na graničnom prelazu Međunarodnog aerodroma Sarajevo zabranila uvoz 1.000 komada vlažnih maramica i i 60 komada dezinfekcionog gela za ruke, porijeklom iz Austrije.

Više
Ministar Ramić o podršci povratnicima u Bosanskoj Kostajnici nakon zemljotresa

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić razgovarao je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s muftijom bihaćkim Mehmedom ef. Kudićem o načinima pomoći stanovništvu Bosanske Kostajnice. Naime, pomoć stanovništvu ove općine je neohodna nakon zemljotresa koji je 29.12.2020. pogodio i načinio veću materijalnu štetu.

Više

ARHIVA
Nedjelja,
17. januar 2021.
VIŠE