Aktuelno


Brčko: Počast poginulim braniteljima

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je na Centralnom spomen-obilježju u Brčkom polaganju cvijeća i odavanju počasti poginulim pripadnicima Armije RBiH, kao i druženju Zlatnih ljiljana Drugog korpusa Armije RBiH.

Više
Dilberović: Domovina je majka, a jezik je dio domovine

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović danas je u Osnovnoj školi Bayrampaşa Mehmet Akif İnan u Istanbulu održala prvi čas bosanskog jezika u Turskoj, čime je ozvaničeno uvođenje bosanskog jezika kao izbornog predmeta u osnovnim školama u toj zemlji.

Više
Održana 86. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na današnjoj 86. sjednici koja je održana u Sarajevu, usvojila svoj Program rada za 2017. godinu, u koji ulaze i godišnji planovi rada svih federalnih institucija koje Vlada usvaja pojedinačno.

Više
Ramić: Raste broj neriješenih slučajeva napada na povratnike

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je, nakon što je u paljanskom selu Hotočina pretučen stariji povratnik Fadil Bašić, zatražio da policijski organi u Republici Srpskoj preduzmu hitne i dodatne mjere zaštite povratnika. Također, Ramić će zatražiti od nadležnih tužilaštava u RS-u da dostave informacije o broju napada na povratnike u posljednjoj godini, statusu istraga, te kvalifikaciji samih napada kao krivičnih djela ili prekršaja.

Više
Premijer Novalić sa ekipom filma “Biografija slike”

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, ekipu koja snima dokumentarni film “Biografija slike”, na čelu sa svjetski poznatim američkim ratnim fotoreporterom Ronom Havivom.

Više
Premijer Novalić primio ambasadora Hagelberga

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, u nastupnu posjetu, ambasadora Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Andersa Hagelberga. Sastanku je prisustvovala i sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić.

Više

ARHIVA
Četvrtak,
19. januar 2017.
ARHIVA