Aktuelno


Održana 59. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 59. sjednici, koja je održana u Sarajevu, utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti.

Više
Ovogodišnji „Dani europskog naslijeđa“ u Olovu

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović je tokom posjete Olovu sa općinskim načelnikom Đemalom Memagićem razgovarala o konkretnim projektima u oblasti kulture i sporta i izrazila zadovoljstvo što se ovaj grad u posljednjih nekoliko godina ubrzanim korakom približio Europi.

Više
Pregovori o granskom kolektivnom ugovoru za oblast srednjeg i visokog obrazovanja

U sjedištu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u Sarajevu danas su otpočeli pregovori o novom granskom kolektivnom ugovoru za oblast srednjeg i visokog obrazovanja.

Više
Hitna sjednica Federalne vlade

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj hitnoj i telefonski održanoj sjednici, utvrdila Mišljenje i nije prihvatila amandman koji je na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite podnio Klub delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Više
Nastavak pregovora o granskim kolektivnim ugovorima za oblasti državne službe i zdravstva

U sjedištu Federalne vlade u Sarajevu danas su nastavljeni pregovori o novom granskom kolektivnom ugovoru između Pregovaračkog tima Vlade FBiH, na čelu sa šefom s tehničkog nivoa Alenom Taletovićem, predstavnika resornih federalnih ministarstava i kantonalnih vlada s delegacijom Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH, na čelu s predsjednikom Salihom Kruščicom.

Više
Ministrica Đapo s predstavnicima Aarhus centra u BiH Sarajevo

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, sa suradnicima, danas je primila predstavnike Aarhus centra u BiH Sarajevo.

Više

ARHIVA
Subota,
25. juni 2016.
ARHIVA