Aktuelno


Premijer Novalić sazvao hitan radni sastanak s kantonalnim premijerima: Dogovoriti daljnje aktivnosti i mjere s ciljem suzbijanje širenja novog koronavirusa

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao je danas radni sastanak s pomoćnikom federalnog ministra zdravstva Goranom Čerkezom, te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem.

Više
Čerkez: Zajednički odgovoriti na najveći izazov u životu

Svjedočimo najvećoj zdravstvenoj i ekonomskoj krizi koje su ostavile posljedice po cijelom svijetu, ali kolike će te posljedice biti po zdravlje stanovništva i ekonomiju zavisi od svih nas - rekao je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu.

Više
Hitna sjednica Vlade Federacije BiH: Zaduženje za usklađivanje penzija

Federalna vlada je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, zadužila Federalni zavod PIO/MIO da, u skladu s članom 79. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, izvrši usklađivanje penzija u visini zbira 50 posto procenta porasta potrošačkih cijena i 50 posto procjene procenta porasta bruto domaćeg proizvoda u Federaciji BiH u prethodnoj godini, a prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, osim penzija ostvarenih u godini u kojoj se vrši usklađivanje, u iznosu 2,8 posto.

Više
Salko Bukvarević ukopan u haremu Džindić džamije u Tuzli

Dženaza-namaz federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salki Bukvareviću, klanjana je danas u haremu Džindić džamije u Tuzli, gdje je i ukopan.

Više
Komemoracija Salki Bukvareviću u Parlamentu FBiH: Bio je istinski sin Bosne i Hercegovine

Komemoracija povodom smrti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića održana je u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu u prisustvu dužnosnika, prijatelja i članova porodice.

Više
Ispraćaj ministra Bukvarevića

Ispred sjedišta Vlade FBiH u Sarajevu danas je upriličen ispraćaj federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, koji je jučer, 29. jula/srpnja 2020. godine preminuo na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Više

ARHIVA
Subota,
08. august 2020.
VIŠE