Aktualno

Učesnici Marša mira stigli u Memorijalni centar Potočari

Učesnici Marša mira danas su oko 18 sati stigli u Memorijalni centar Potočari. Na čelu kolone uz preživjele Srebeničane, koji već 16. godinu predvode Marš mira, bio je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Ovogodišnji Marš mira krenuo je u srijedu, 8. jula, sa Crnog Vrha.

Više
Premijer Novalić pridružio se Maršu mira: Obaveza mi je kao čovjeku proći bar dijelom rute

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević pridružili su se rano jutros učesnicima Marša mira na početku treće, ujedno i posljednje, dionice u Mravinjcima.

Više
Srebrenica: Izgradnja i rekonstrukcija kuća za 26 porodica

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kroz nekoliko projekata izgradnje i rekonstrukcije stambenih objekata daje podršku povratničkim porodicama u trajnom rješavanju stambenog pitanja.

Više
Učenicima u Cerskoj uručeni tableti

Područna škola u Cerskoj u opštini Milići broji 11 učenika-povratnika koji su redovne nastavne aktivnosti pratili online, kao i drugi njihovi vršnjaci. Zbog otežanog načina praćenja i nedostatka tehničke opreme, učiteljice iz ove škole su Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica iskazale potrebu za nabavkom tableta kako bi sva djeca uspješno pratila redovne nastavne aktivnosti.

Više
Isplata civilnih invalidnina

Nalozi za isplatu civilnih invalidnina, tuđe njege i pomoći i invalidnina za civilne žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine za juni/lipanj 2020. godine su upućeni prema bankama.

Više
Završena 229. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, dala saglasnost za izdvajanje sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 32.808.698,70 KM, za subvencioniranje doprinosa za obavezna osiguranja poslovnim subjektima za april 2020. godine.

Više
ARHIVA
Ponedjeljak,
13. srpanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE