Aktualno

Premijer Novalić čestitao Dan nezavisnosti BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine čestitao 1. mart/ožujak - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Više
Delegacija Vlade FBiH odala počast tragično stradalom predsjedniku Makedonije

Polaganjem vijenaca pored Spomen-obilježja na Matića brdu, na području Rotimlje, između Mostara i Stoca, danas je obilježena 17. godišnjica pogibije predsjednika tadašnje Makedonije Borisa Trajkovskog, koji je zajedno sa ostatkom posade stradao u avionskoj nesreći prilikom dolaska na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostar.

Više
PUFBiH: Broj zaposlenih u Federaciji BiH

Porezna uprava Federacije BiH saopćila je da je 22. februara 2021. godine ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH, po prebivalištu stanovnika, iznosio 518.382. Ovaj broj veći je za 197 u odnosu na podatak od 15. februara 2021. godine, kada je bio 518.185.

Više
PUFBiH: Od provedenih 67 kontrola u HNK inspekcija u 36 otkrila nezakonitosti

Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Mostar je 22. i 23.02.2021. godine izvršila 67 inspekcijskih kontrola, tzv. akcija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje hljeba i peciva, te ostale uslužne djelatnosti. Kontrole su izvršene na području Mostara, Čapljine, Stoca, Prozora-Rame, Konjica, Jablanice i Čitluka.

Više
Hitna sjednica Vlade FBiH o nabavci vakcina

Vlada FBiH je, na inicijativu premijera FBiH, danas održala hitnu telefonsku sjednicu.

Više
Završena 257. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru kojom je, po ovlaštenju premijera FBiH, predsjedavao zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH na dan 22.2.2021. godine, s predloženima naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Više
ARHIVA
Nedjelja,
28. veljaccaron;a 2021.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE