Aktualno

Javna prezentacija podataka Registra cijena nekretnina u Federaciji BiH 5. juna

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove će 5. juna/lipnja pustiti u rad portal „Javna prezentacija podataka registra cijena nekretnina“.

Više
I uz povećanje penzija, nastavljena stabilizacija Federalnog zavoda PIO

Stupanjem na snagu novog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju proširen je obim prava korisnika, te nastavljena finansijska stabilizacija Federalnog zavoda PIO. To se ogleda u redovnoj isplati penzija uz sve manje korištenje kreditnih sredstva, kao i smanjenju akumuliranog deficita Zavoda.

Više
Premijer Novalić: Nastavljena stabilizacija Federalnog zavoda PIO/MIO

Federalni premijer Fadil Novalić je, na press-konferenciji održanoj nakon sjednice Vlade FBiH, izjavio da je današnja odluka o povećanju iznosa najniže penzije za 3,1 posto jedna od koristi primjene novog Zakona o PIO, te istakao da je nastavljena finansijska stabilizacija Federalnog zavoda PIO/MIO.

Više
Održana 144. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, donijela Odluku o povećanju iznosa najniže penzije za 3,1 posto, počev od obračuna penzija za maj 2018. godine. Za realizaciju ove odluke zadužen je Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Više
Potpisan sporazum o zapošljavanju djece šehida i poginulih branitelja

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je potpisan Sporazum između Federalnog zavoda za zapošljavanje, kantonalnih službi za zapošljavanje i kantonalnih ministarstava za boračka pitanja, za projekat udruživanja sredstava za zapošljavanje djece šehida i poginulih branitelja. Očekuje se da će na osnovu toga, u ovoj godini biti zaposleno oko 350 djece šehida i poginulih boraca u cijeloj Federaciji BiH.

Više
Bukvarević informisao o stanju i problemima boračko-invalidske zaštite

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbramebno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prezentirao je na tematskoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Informaciju o aktivnostima Ministarstva na poboljšanju položaja boračkih kategorija za period od 1. aprila 2015. do 30. aprila 2018. godine.

Više
ARHIVA
Petak,
25. svibanj 2018.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA