Aktualno

Hitna sjednica Vlade FBiH: Odobreno 10.000.000 KM za kupovinu zgrade

Federalna vlada je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o preraspodjeli 10.000.000 KM iz Proračuna FBiH za 2018. godinu s razdjela Službe za zajedničke poslove organa i tijela u FBiH na razdjel Vlade Federacije BiH.

Više
Novalić - Field: Nastavak britanske pomoći Bosni i Hercegovini

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i novoimenovani veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Field danas su, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarali o aktualnom stanju u našoj zemlji i perspektivama u procesu euroatlantskih integracija.

Više
Završeno prvo izdanje Salona akademske knjige u Mostaru

Prvi salon akademske knjige, koji se održavao u Mostaru od 18. septembra, zavšen je u subotu. Tokom pet dana održavanja ove sajamske manifestacije Mostar je bio središte akademske knjige, čitanja, nauke i znanja. Naučnu produkciju, odnosno akademska izdanja predstavilo je 11 profesionalnih i 14 institucionalnih izdavačkih kuća, a sajamsku priredbu svakodnevno su nadopunjavali zanimljivi i raznovrsni sadržaji - izložbe, promocije, radionice, stručni skupovi, odnosno ukupno 35 pratećih programa na pet različitih lokacija.

Više
Sunčana strana Federacije BiH - Projekat Sarajevo Reborn

Uz sufinansiranje Federalnog minisarstva okoliša i turizma, s ciljem osnaživanja i uvrštavanja kulturnog turizma kao strateški važnog za Bosnu i Hercegovinu, dvije organizacije iz Sarajeva i Mostara udružile su snage u realizaciji programa „Sunčana strana Federacije BiH 2018.“.

Više
Potpisan ugovor o izgradnji prve faze brze ceste Sarajevo - Goražde

U Goraždu je danas potpisan ugovor o izgradnji prve faze brze ceste koja će ovaj grad povezati sa Sarajevom.

Više
Premijer Novalić primio delegaciju privrednika iz Njemačke

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Njemačkog udruženja za malo i srednje poduzetništvo (BVMW) u kojoj je bilo tridesetak privrednika.

Više
ARHIVA
Srijeda,
26. rujan 2018.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA