Aktualno

Premijer Novalić posjetio NOSBiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je u Sarajevu posjetio Nezavisnog operatera sistema u Bosni i Hercegovini i razgovarao s generalnim direktorom Milodragom Košarcem i predsjednikom Upravnog odbora Ahmedom Ahmićem.

Više
Održana 150. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, utvrdila i u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku uputila Prijedlog zakona o dopuni Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH, kojim je u jednom članu detaljnije propisan postupak izdavanja odobrenja iz nadležnosti Federalnog ministarstva prostornog uređenja za građenje za magistralne ceste i željezničke pruge i objekte.

Više
Počela 150. sjednica Vlade Federacije BiH

S ciljem stvaranja pravnog okvira za pojednostavljenje procedure izdavanje odobrenja za rekonstrukciju magistralnih cesta i objekata na njima, Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt zakona o dopuni Zakona o prostornom planiranju i korištenju ...

Više
Danas je Dan žalosti

U Bosni i Hercegovini i Federaciji Bosne i Hercegovine danas je Dan žalosti koji je Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i dan kada se obavlja ukop srebreničkih žrtava.

Više
Federalni inspektori izvršili 3.956 inspekcijskih nadzora i izdali 2.542 prekršajna naloga u iznosu od 3.584.990 KM

Iz Federalne uprave za inspekcijeske poslove saopćeno je da su federalni inspektori, u nastavku pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriji Federacije BiH u 2018. godini, od 8.6. do 29.6.2018. godine, izvršili 843 inspekcijska i 18 kontrolnih nadzora i izdali 736 zapisnika. Izdato je i 555 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 699.590 KM.

Više
Isplata civilnih invalidnina

Federalno ministarstvo finansija/financija osiguralo je sredstva za isplatu civilnih invalidnina, (tuđa njega i pomoći) i invalidnina za civilne žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine za juni/lipanj 2018. godine u ukupnom iznosu od 13.362.728,59 KM.

Više
ARHIVA
Ponedjeljak,
16. srpanj 2018.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA