Aktualno

26. novembar 2018. godine neradni dan u Federaciji BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine (“Službeni list RBiH”, broj: 9/95), propisano da je 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik i da je to neradni dan.

Više
Ministar Bukvarević na obilježavanju „Dana veterana“ i 26. godišnjice osnivanja JOB-a Kantona Sarajevo

Federalni ministar za pitanja boraca i i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je Akademiji u povodu obilježavanja ''Dana veterana'' i 26. godišnjice osnivanja Jedinstvene organizacije boraca (JOB) "Unija veterana" Kantona Sarajevo (KS), koja je upriličena u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Više
Održana 163. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, održanoj u Sarajevu, izmjenila Odluku o usvajanju programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava Tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta. Izmjenama je omogućeno da za 30.000 KM, odnosno na ukupno 90.000 KM, bude povećan iznos za stipendiranje učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Više
Ministar Vujanović u Londonu na vodećem europskom sajmu promocije potencijala za strane investicije

Federalni ministar trgovine i predsjednik Vijeća za strane investitore FBiH Zlatan Vujanović učestvovao je, zajedno s direktorom FIPA-e Gordanom Milinićem, koji je bio na čelu delegacije ove agencije, po prvi put na vodećem europskom sajmu promocije potencijala za strane investicije Going Global 2018 koja se održava danas i sutra u Londonu.

Više
Ministrica Đapo u Egiptu na konferenciji UN-a o biodiverzitetu

Na poziv Ujedinjenih nacija, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo predstavlja Bosnu i Hercegovinu na konferenciji o biodiverzitetu koja se, na ministarskom nivou, održava 14. i 15. novembra ove godine u Egiptu, a tema je investiranje u biodiverzitet za dobrobit ljudi i planete.

Više
Novalić - Falatko: Nastaviti reformske procese

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je danas s v.d. direktoricom Ureda za južnu i centralnu Evropu u State Departmentu Susan Falatko.

Više
ARHIVA
Utorak,
20. studeni 2018.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA