Aktualno

U Mostaru upriličen Dan akademske knjige

Federalna ministrica obrazaovanja i nauke/znanosti Elvira Dilberović, danas je u Mostaru u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanost, gdje je upriličen Dan akademske knjige, predstavila djelatnost ovog ministarstva i napomenula da su monografije, knjige i periodične publikacije dio ove djelatnosti te da je, u sklopu programa podrške izdavaštvu u oblasti nauke i visokog obrazovanja, predviđeno izdavanje po tri naučna i referentna djela na godišnjem nivou.

Više
Članovi FŠCZ uspješno završili obuku

Obuka „Provođenje mjera zaštite i spašavanja u slučaju nastanka prirodnih i drugih nesreća i osposobljavanje za izvršavanje zadataka u prevenciji i odgovoru na prirodne i druge nesreće u skladu s ‘Procjenom ugroženosti Federacije BiH’ˮ, u petak i subotu održana je na Vlašiću.

Više
Zvizdić, Novalić i Čampara posjetili tvornice i razgovarali s privrednicima u Gradačcu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara posjetili su danas Gradačac, gdje su obišli proizvodne pogone Mliječne industrije 99 d.o.o. i Wagner automotiv d.o.o. livnica aluminijskih odlivaka Gradačac.

Više
Obilježena 25. godišnjica 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je u Bihaću obilježavanju 25. godišnjice 5.korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Više
Ministar Bukvarević posjetio boračku zadrugu na Sajmu turizma

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je, s predsjednikom Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH Esadom Delićem, posjetio 39. međunarodni sajam turizma i turističkih berza koji se održava u Sarajevu i štand boračke zadruge BIHART sa Ilidže.

Više
Prijem za mostarske srednjoškolce - sudionike „Noći istraživača 2017“

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Elvira Dilberović primila je danas u Mostaru, mostarske srednjoškolce, mlade naučnike i istraživače i njihove mentore, koji su sa svojim projektima sudjelovali na nedavnoj manifestaciji „Evropska noć istraživača 2017“.

Više
ARHIVA
Ponedjeljak,
23. listopad 2017.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA