Aktualno

Premijer Novalić primio u oproštajnu posjetu francuskog ambasadora Roussona

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Francuske u BiH Guillaumea Roussona koji nakon tri godine i četiri mjeseca završava mandat i napušta našu zemlju.

Više
Đapo uručila okolišnu dozvolu za aerodrom u Bihaću

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u Sarajevu v.d. direktora Javnog preduzeća Aerodrom Bihać Adnanu Bajriću uručila okolišnu dozvolu za izgradnju ovog međunarodnog aerodroma.

Više
Porezna uprava Federacije BiH obavila 266 kontrola i otkrila 72 neprijavljena radnika

Porezna uprava Federacije BiH je jučer, 17.9.2020. godine, obavila 266 inspekcijskih kontrola na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku, djelatnost priređivanja igara na sreću, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

Više
Najnoviji podaci: U FBiH 518.537 zaposlenih

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH je 14.9.2020. godine po prebivalištu osiguranika iznosio 518.537. Od početka pandemije, u Federaciji BiH je 5.5.2020. godine zabilježen najmanji broj zaposlenih od 507.607.

Više
Građevinski materijal za 11 povratničkih porodica iz banjalučke regije

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Gradskoj upravi u Banjoj Luci s gradonačelnikom Igorom Radojičićem, načelnicima Gradiške, Prnjavora, Kneževa i Kotor-Varoši, te korisnicima, potpisao ugovore o dodjeli građevinskog materijala za obnovu i izgradnju stambenih objekata za 11 povratničkih porodica iz ovih lokalnih zajednica. Ukupna vrijednosti ovih ugovora je 110.000 KM.

Više
Rekonstrukcija tunela Crnaja tek kad bude osiguran maksimalno nesmetan protok saobraćaja

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je, na inicijativu federalnog premijera Fadila Novalića, usvojila zaključak kojim se JP „Ceste Federacije Bosne i Hercegovine“ zadužuje da razmotri mogućnost odgode početka provedbe Programa „Modernizacije magistralnih cesta Federacije BiH“ zbog krize uzrokovane pojavom novog koronavirusa, te da simuliranjem izvođenja radova u tunelu „Crnaja“ izvrši dodatna snimanja intenziteta prometa naizmjeničnim propuštanjem vozila, a da tek nakon toga predloži dinamiku izvođenja stvarnih radova.

Više
ARHIVA
Nedjelja,
20. rujan 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE