Aktualno

Vlada FBiH: Federalnoj upravi civilne zaštite dodatnih 20.000 KM

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz tekuće rezerve Federalnoj upravi Civilne zaštite u iznosu od 20.000 KM za dodatne troškove traganja za nestalom osobom koja je pala u Miljacku u Sarajevu kod mosta u naselju Dolac Malta.

Više
Novalić: Zakon o PIO donijet će mir u penzioni sistem

Federalni premijer Fadil Novalić izrazio je zadovoljstvo što je Vlada FBiH na današnjoj sjednici u Mostaru utvrdila Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kazavši kako je to zakon koji se „pravi“ jednom u dvadeset-trideset godina.

Više
Održana 132. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, održanoj u Mostaru, utvrdila i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog proračuna FBiH za 2018. godinu u iznosu od 2.882,7 milijuna KM, što je, u odnosu na ovogodišnji, više za 135 milijuna KM, odnosno za pet posto.

Više
Federacija BiH treba diverzifikaciju kreditno-depozitnog sistema

Federaciji BiH potrebno je uvođenje dodatnih izvora finansiranja kakvi postoje u drugim zemljama, istaknuto je na okruglom stolu "Diverzifikacija kreditno-depozitnog sistema FBiH" koji se održava danas u Sarajevu.

Više
Ministar Bukvarević : Uspješna organizacija „Talijanovog memorijala“

Organizacioni odbor Memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“, koji je održan 23. i 24. septembra u Sarajevu, na današnjoj završnoj sjednici usvojio je izvještaj o realizaciji turnira te iskazao zadovoljstvo dobrom organizacijom.

Više
Novalić: Sada je pravi trenutak za razvoj javno-privatnog partnerstva u FBiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić rekao je danas na "Drugom poslovnom forumu" u Sarajevu da je javno-privatno partnerstvo kao model nastalo zbog nemogućnosti da sve potrebe društva budu servisirane isključivo javnom ili isključivo privatnom inicijativom.

Više
ARHIVA
Nedjelja,
17. prosinac 2017.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA