Aktualno

Premijer Novalić: Vlada FBiH je posvećena Brčko distriktu BiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić boravio je danas u posjeti Brčko distriktu BiH zajedno s članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, koji je predvodio delegaciju. Kako je istaknuto nakon sastanaka, posjeta je organizirana kako bi se delegacija predvođena Džaferovićem i Novalićem uvjerila u stanje u tom dijelu BiH, te je naglašena bezrezervna opredijeljenost poštivanja Ustava BiH i Statuta Brčko Distrikta.

Više
FMPVŠ: Proizvodnja mlijeka u Federaciji BiH u posljednje tri godine u porastu

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćeno je da se prema podacima iz Registra poljoprivrednih gazdinstava bilježi rast proizvodnje mlijeka u Federaciji BiH u posljednje tri godine. Tako je u 2019. godini proizvedeno 127,9 miliona litara, 2020. godine 135,4 miliona litara, a 2021. godine 140,9 miliona litara mlijeka.

Više
FMON: Lingvistički atlas pokazuje bogatstvo dijalektskog pejsaža Bosne i Hercegovine

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti i Univerziteta u Sarajevu, danas je u prostorijama Rektorata UNSA predstavljen Fonetski tom Bosanskohercegovačkog lingvističkog atlasa (BLA) autora Senahida Halilovića, Mehmeda Kardaša, Amele Ljevo-Ovčina i Emire Mešanović-Meša.

Više
FZS: U 2022. godini 230 statističkih istraživanja i aktivnosti od interesa za FBiH

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog zavoda za statistiku, na sjednici održanoj 12.1.2022. godine, usvojila Plan provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH.

Više
PUFBiH: U 22 kontrole na Vlašiću otkriveno 11 neprijavljenih radnika

Iz Porezne uprave Federacije BiH saopćeno je da je Kantonalni porezni ured Novi Travnik jučer, 13.1.2022. godine, izvršio 22 djelimične inspekcijske kontrole na području Vlašića, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju turističko-ugostiteljsku i trgovinsku djelatnost. Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

Više
Ministar Dedić i ambasador Hunn o nastavku ulaganja švicarskih investitora u FBiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić održao je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, sastanak sa ambasadorom Švicarske Konfederacije u BiH Danielom Hunnom.

Više
ARHIVA
Srijeda,
19. siječanj 2022.
;">
VIŠE