Aktualno

Čestitka premijera Novalića povodom Dana državnosti BiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. novembra/studenog, Dana državnosti BiH, u kojoj se kaže:

Više
PUFBiH: Rok za otpis zateznih kamata 31. decembar 2020. godine

Porezna uprava Federacije BiH poziva sve porezne obveznike koji imaju dugovanja po osnovu javnih prihoda nastala sa 31.12.2016. godine da do 31.12.2020. godine iskoriste pogodnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode (“Službene novine FBiH”, broj: 34/18) i oslobode se zateznih kamata.

Više
Dan državnosti BiH neradni dan

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine („Službeni list RBiH“, broj: 9/95), utvrđeno da je 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te da tog dana državni organi, preduzeća i druge pravne osobe ne rade.

Više
Susret entitetskih premijera: Snažnija koordinacija u borbi protiv pandemije

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u Banjoj Luci, s predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem razgovarao o mjerama koje entitetske vlade preduzimaju s ciljem suzbijanja pandemije korona virusa.

Više
Novalić na Skupštini Elektroprijenosa BiH

U sjedištu Elektroprijenosa BiH u Banjoj Luci danas je održana jedanaesta redovna sjednica Skupštine dioničara kojoj su prisustvovali premijer Federacije BiH i predsjedavajući ove skupštine Fadil Novalić i i premijer Republike Srpske i član Skupštine Radovan Višković, te članovi Uprave, v.d. izvršnog direktora za rad i održavanje sistem Cvjetko Žepinić, izvršni direktor za planiranje sistema i inženjering Alaudin Alihodžić, v.d. izvršnog direktora za finasije Dragan Zelenika, v.d. izvršnog direktora za pravne poslove Nedžad Numić i izvršni direktor za kadrovske poslove Vinko Đuragić. Skupštini su prisustvovali i članovi Upravnog odbora ove kompanije, predsjednik Branko Baroš i njegov zamjenik Muhamed Mehmedović, te predsjednik Odbora za reviziju Mladen Milić.

Više
Najavljena izgradnja centra za pomoć osobama sa invaliditetom u Hadžićima

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i direktor Fondacije Hastor Seid Fijuljanin održali su danas sastanak na kojem su razgovarali o izgradnji centra za pomoć osobama sa invaliditetom na području te općine.

Više
ARHIVA
Srijeda,
25. studeni 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE