Aktualno

Hitna sjednica Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici dala prethodnu saglasnost za razrješenje članova Nadzornog odbora UNIS-Group d.o.o. Ilidža, prije isteka mandata na koji su imenovani. Također, dala je prethodnu saglasnost za imenovanje Enesa Bikodušića, Amera Salihovića i Mirze Emirhafizovića za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora ovog privrednog društva do okončanja konkursne procedure, a najduže na tri mjeseca.

Više
Održana sjednica Federalnog štaba civilne zaštite

Na današnjoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ), kojom je predsjedavala zamjenica fedralnog premijera i federalna ministrica finansija Jelka Milićević, razmatrana je trenutna situacija na požarištima na području Federacije BiH.

Više
ESV bez zaključka o proširenju Opšteg kolektivnog ugovora u FBiH

Na jučerašnjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH u Sarajevu nije formulisan zaključak o zahtjevu Saveza samostalnih sindikata BiH da Opšti kolektivni ugovor bude proširen na sve radnike u FBiH.

Više
Preporuke dva federalna ministarstva zbog ekstremno visokih temperatura

Provodeći zaključke 115. sjednice Vlade Federacije BiH, koja je održana 9.8.2017. godine, federalna ministarstva rada i socijalne politike i zdravstva danas su izdala zajedničko saopćenje, u kojem se kaže...

Više
Isplata civilnih invalidnina

Iz Federalnog ministarstva financija/finansija saopćeno je da su osigurana i prema bankama upućena sredstva za isplatu civilnih invalidnina, tuđe njege i pomoći, te invalidnina za civilne žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine za srpanj/juli 2017. godine.

Više
Isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih odličja

Iz Federalnog ministarstva financija/finansija saopćeno je da su osigurana sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja te nositelje ratnih odličja za srpanj/juli 2017. godine u iznosu od 24.856.676,36 KM.

Više
ARHIVA
Subota,
19. kolovoz 2017.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA