Aktualno

Ministar Džindić s radnicima Vitezita: Stvoriti uvjete za odlazak u penziju

Federalni ministarstar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas se, u sjedištu ovog ministarstva, sastao s predstavnicima sindikata i radnika Vitezita d.o.o. Vitez. Razgovarano je o problemima radnika ove kompanije koji su ispunili sve uslove za odlazak u penziju, a zbog negativnog poslovanja firme i neuplaćenih obaveza prema penzionom i zdravstvenom fondu, te Poreskoj upravi.

Više
Ministar Bukvarević potpisao ugovore o sufinansiranju pravne pomoći braniocima

U sjedištu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ministar Salko Bukvarević danas je potpisao ugovore s Fondacijom za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije i Zakladom za pružanje pravne pomoći braniteljima o sufinansiranju pravne pomoći.

Više
Rezultati pojačanih inspekcijskih nadzora u FBiH

Nastavkom prvog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora, federalni inspektori su vršili nadzore na području Unsko-sanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog, Tuzlanskog, te Kantona Sarajevo

Više
Završene 178. i 179. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na 179. sjednici održanoj u Sarajevu, usvojila informaciju o trenutnom statusu projekta Južna intrekonekcija BiH i Hrvatska (gasovod Zagvozd - Posušje - Novi Travnik/Travnik sa odvojkom za Mostar) i tekstu Prednacrta sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o izgradnji ovog gasovoda. Ocijenjeno je da ponuđeni tekst predstavlja dobar osnov za izradu konačnog Sporazuma, i s ciljem njegovog poboljšanja Vlada je predložila ažuriranje podataka u Prednacrtu i njegove manje dopune.

Više
Premijer Novalić sa studentima Pravnog fakulteta Zenica: Mladi su budućnost BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, danas je u zgradi Vlade FBiH, primio članove arbitražnog tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici koji je sa Univerzitetom „Lomonosov“ iz Rusije podijelio treće mjesto na svjetskom „Vis Moot“ takmičenju iz međunarodne trgovačke arbitraže u Beču.

Više
Turizam - ključni element za poticanje održivog razvoja Mostara

U Gradskoj vijećnici u Mostaru je 13. i 14. maja 2019. godine održana radionica o temi Strategija održivog turističkog razvoja za područje svjetske baštine UNESCO-a, ”Područje starog grada oko Starog mosta u Mostaru”.

Više
ARHIVA
Utorak,
21. svibanj 2019.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA