Aktualno

Premijer Novalić čestitao Prvi maj

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. maja/svibnja - Međunarodnog praznika rada, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku, u kojoj se kaže:

Više
Strategija 2016-2021 na novi način uređuje status osoba sa invaliditetom

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača istakao je da je Strategija za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine značajan strateški dokument koji na sasvim novi način uređuje pravni status i položaj osoba sa invaliditetom, kao i institucija nadležnih da provode aktivnosti i zaštite, te brinu o ovoj kategoriji stanovništva.

Više
Porezna uprava Federacije BiH u jednom danu izvršila 221 inspekcijski nadzor

Porezna uprava Federacije BiH je u četvrtak na prostoru Federacije BiH izvršila 221 inspekcijski nadzor, u kojem su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

Više
Bukvarević: Otklanjanje neujednačenih prava pripadnika OS

Danas je u Sarajevu nakon 100. sjednice Vlade FBiH održana press-konferencija na kojoj su se obratili federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.

Više
100. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 100. sjednici u Sarajevu, utvrdila i Parlamentu FBiH na usvajanje po skraćenom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno­-oslobodilačkog rata.

Više
Ministrica Đapo na sajmu Arabian Travel Market

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo prisustvovala je otvorenju Arabian Travel Marketa, jednog od najznačajnijih svjetskih sajmova iz sektora turizma i putovanja koji se održava od 24. do 27. aprila u Dubaiju.

Više
ARHIVA
Ponedjeljak,
01. svibanj 2017.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA