Aktuelno

Pomoćnik Terzo prisustvovao obilježavanju godišnjice formiranja 5. korpusa ARBiH
21 Oct 2021Pomoćnik federanog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo danas je u Sanskom Mostu prisustvovao obilježavanju 29. godišnjice formiranja Petog korpusa Armije RBiH, u organizaciji Ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona.

Tom prilikom na centralnom spomen obilježju u Sanskom Mostu položio je cvijeće i odao počast poginulim borcima, te prisustvovao svečanoj akademiji.   

U svom obraćanju pomoćnik Terzo je istakao važnost svakog korpusa Armije RBiH i dodao da svaki ima svoja specifična obilježja i okolnosti u kojima su u prošlosti djelovali.- Slavni Peti korpus nastao je iz naroda koji se časno borio za državu Bosnu i Hercegovinu -  kazao je Terzo.
Dodao je da je zahvaljujući hrabrosti boraca Bosna i Hercegovina slobodna zemlja.

Na kraju svog obraćanja Terzo je uime Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, i u svoje lično patriotima Petog korpusa, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja, te demobilisanim borcima čestitao godišnjicu osnivanja Petog korpusa Armije BiH.

- Hvala vam za hrabrost, izdržljivost i što ste dokazali koliko volite domovinu i što ste od prvog do posljednjeg dana bili časni. Našim šehidima i poginulim borcima neka je vječni rahmet i veliko hvala za sve ono što su učinili da bismo danas živjeli u slobodi - kazao je pomoćnik Terzo.Pomoćnik Terzo danas je posjetio i Zisku Alagić, suprugu rahmetli generala Mehmeda Alagića, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.  
 
Subota,
04. decembar 2021.
;">
VIŠE