Aktuelno

U januaru 2.138 inspekcijskih nadzora nad poštivanjem higijensko-epidemioloških mjera
09 Feb 2021Inspekcijski organi u Federaciji BiH i u 2021. godini nastavljaju provođenje pojačanih i usmjerenih timskih nadzora u skladu s naredbama kriznih štabova nadležnih ministarstava zdravstva i odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti FBiH, uz stalno praćenje informacija i uputa Federalnog i kantonalnih kriznih štabova, ali i hitno reaguju po prijavama građana.
 
Prema saopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove, u januaru su federalni i kantonalni inspektori izvršili ukupno 2.138 inspekcijskih nadzora, te izdali 213 prekršajnih naloga s finansijskim teretom od 342.680 KM. Izdato je i 238 rješenja o otklanjanju nedostataka subjektima nadzora kod kojih su uočena manja odstupanja od naloženih mjera.
 
Kontrole su vršene u svim prostorima pojačanog epidemiološkog rizika, kao što su ugostiteljski objekti, trgovine, tržni centri, privredna društva s većim brojem zaposlenih, zdravstvene ustanove, ali i benzinske pumpe, te, uz ostalo, i područja uslužne djelatnosti.
 
Prekršajni nalozi su izrečeni u slučaju zatečenih grubih nepravilnosti kada je riječ o nošenju maski, držanju propisane distance i obaveznoj dezinfekciji, kaže se u saopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove.
 
Subota,
04. decembar 2021.
;">
VIŠE