Aktuelno

FMZ: Naredbe i mjere Kriznog štaba i dalje na snazi
23 Dec 2020Federalno ministarstvo zdravstva izdalo je danas saopćenje za javnost, a povodom Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine vezano za Naredbu Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva kojom je na području Federacije BiH ograničeno kretanje u periodu od 23 do 5 sati, kao i obaveznom nošenju zaštitnih maski.
 
U saopćenju je istaknuto da Federalno ministarstvo zdravstva nije zaprimilo Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Također, ovo ministarstvo ne može komentirati Odluku Ustavnog suda BiH, nego će nakon zaprimanja i analize obrazloženja Odluke, a u okviru svojih nadležnosti, poduzeti aktivnosti s ciljem njene provedbe.
 
Iz Ministarstva napominju da su naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o ograničenom kretanju u periodu od 23 do 5 sati i obaveznom nošenju zaštitnih maski, kao i druge propisane mjere, i dalje na snazi.
 
Krizni štab FMZ svakih 14 dana donosi mjere na osnovu epidemiološke situacije u cilju zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa, te podsjećaju da pridržavanjem ličnih mjera zaštite štitimo svoje, zdravlje svojih najbližih i zdravlje svih nas, saopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.
 
Nedjelja,
28. februar 2021.
VIŠE