Aktuelno

Održana 212. sjednica Vlade Federacije BiH
06 Mar 2020

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je završena u Sarajevu, usvojila Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, u ukupnom iznosu od 5.390.000 KM nepovratnih sredstava namijenjenih razvoju poduzetništva i obrta.
 
Odobren je Plan poslovanja JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2020. godinu, kojim je predviđeno povećanje ukupnog prihoda u odnosu na procjenu izvršenja za 2019. godinu za 32,6 posto, što je zasnovano prvenstveno na planiranom povećanju vlastitih, kao i prihoda iz drugih izvora.
 
Federalna vlada donijela je Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana sanacije, konzervacije, restauracije i revitalizacije Sarajevske čaršije, koje će biti urađene za područje u granicama definisanim Odlukom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH o proglašenju historijskog gradskog područja Sarajevska čaršija nacionalnim spomenikom BiH.
 
Vlada je prihvatila inicijativu za izdvajanje 20.000 KM za finansijsku podršku pripremama reprezentacije košarke u kolicima BiH i učešće na Evropskom prvenstvu košarke u kolicima.
 
 
Četvrtak,
21. oktobar 2021.
;">
VIŠE