Aktuelno

Đapo i Vujanović u posjeti tvornici namještaja „Maoles“ u Mostaru
28 Jun 2018


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović danas su posjetili tvornicu namještaja „Maoles“ u Mostaru. 

Tvornica je počela s radom 2002. godine, a osnovali su je Osman i Azemina Macić. Kompletan asortiman ovog bosanskohercegovačkog brenda izrađen je na najsavremenijoj tehnologiji od vrhunskih prirodnih i drugih visokokvalitetnih materijala.

Kvalitetom i dizajnom izborili su se za mjesto na tržištima Sjedinjenih Američkih Država, Norveške i drugih zapadnoevropskih zemalja. Osman i Azemina Macić su upravo ovih dana potpisali ugovor s partnerima u Danskoj, gdje će također izvoziti svoje proizvode i do kraja godine uposliti još 60 radnika.

-Iz dana u dan se uvjeravamo da naši građani postižu najviše uspjehe u svim sferama života i rada kakvima se može ponositi svaka zemlja, a „Maoles“ je još jedna uspješna priča u Bosni i Hercegovini. Ovo je još jedan odličan primjer da se uz naše domaće resurse i kod kuće možete ostvariti i najveći uspjeh - kazala je ministrica Đapo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
 
Petak,
03. april 2020.
VIŠE