Pašina tabija i Počitelj bit će centar kulturno-umjetničkih dešavnja

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo je danas potpisala ugovor sa Ecoplan d.o.o. Mostar, kao izvršiocem projekta realizacije planiranih aktivnosti nužnih za završetak Druge faze rekonstrukcije i revitalizacije Pašine tabije u Starom gradu Počitelju, u vrijednosti od 110.000 KM.

Više
​Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti i Marbo Product uručili prvu donaciju lopti

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti i kompanija PepsiCo potpisali su danas u Mostaru Protokol o saradnji o doniranju lopti za ekipne sportove (nogomet, rukomet, košarka i odbojka) osnovnim školama i odgojno-obrazovnim ustanovama za djecu s posebnim potrebama u Federaciji BiH.

Više
Delegacija grada Istanbula kod ministra Bukvarevića: podržavamo boračke zadruge i sajam boračkih zadruga

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević, danas je u sjedištu ministarstva u Sarajevu, razgovarao s delegacijom iz Istanbula o projektu „Sajma boračkih zadruga“, koji će biti održan u Sarajevu krajem augusta 2018. godine.

Više
Općina Tešanj prva potpisala Ugovor s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i općina Tešanj potpisale su ugovor koji definira osnove međusobne suradnje na području dijeljenja podataka adresnog registra. To je rezultat ranijih dogovora i zajedničkih nastojanja da dijeljenje podataka adresnog registra bude uređeno na jedinstven način.

Više
Ministrica Đapo s predstavnicima nevladinih organizacija

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo održala je redovan godišnji sastanak s većim brojem organizacija iz nevladinog sektora koje se bave pitanjima iz zaštite okoliša i upoznala ih o radu i dostignutim rezultatima Federalnog ministarstva u protekloj godini.

Više
Izjava Federalnog premijera Fadila Novalića o današnjim zbivanjima tokom izmještanja migranata u Salakovac

Iskreno sam iznenađen i zatečen današnjim događajima na području opštine Konjic u trenutku kada je država Bosna i Hercegovina pronašla rješenje da ove napaćene ljude smjesti i zbrine na human i odgovoran način.

Više