Premijer Novalić primio delegaciju privrednika iz Njemačke

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Njemačkog udruženja za malo i srednje poduzetništvo (BVMW) u kojoj je bilo tridesetak privrednika.

Više
Održana 157. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, prihvatila zaduženje Federacije BiH po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Koridor Vc - Dio 3, u iznosu do 180.000.000 eura. Sredstva su namijenjena za izgradnju dionica autoceste, po međunarodnim standardima, između Poprikuša i Nemile, dužine 5,1 km, zatim tunela Ivan, dužine oko dva km, te dionice autoceste između petlje Mostar Jug i tunela Kvanj, dužine 8,7 km.

Više
Promovisani najbolji korisnici univerzitetskih biblioteka u Federaciji BiH

U okviru Prvog salona akademske knjige koji se, u organizaciji Federalnog ministarstva nauke/znanosti, održava u Mostaru od 18. do 22. septembra, promovisani su najbolji korisnici univerzitetskih biblioteka u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Više
Federalni ministar Salko Bukvarević uručio ključeve auta za 60 ratnih vojnih invalida

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević uručio je ključeve automobila nabavljenih za 60 stopostotnih ratnih vojnih invalida.

Više
Akademski voz danas u Mostaru

U sklopu Prvog salona akademske knjige koji se u Mostaru održava od 18. do 22. septembra 2018. godine, danas je za 11.58 sati najavljen dolazak Akademskog voza u Mostar, sa usputnim stajalištima u Sarajevu i Konjicu.

Više
Edita Đapo počasni građanin Goražda

U povodu 18. septembra, Dana oslobođenja Goražda, na današnjoj svečanosti Gradskog vijeća federalnoj ministrici okoliša i turizma Editi Đapo uručeno je priznanje „Počasni građanin Goražda“.

Više