Ministar Ramić: Proces povratka nije završen

Moramo uraditi sve što možemo da ljudi koji žele da se vrate svojim kućama u cijeloj Bosni i Hercegovini to i ostvare i da imaju normalan život u sredinama u kojima su živjeli prije 1992. godine - poručio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović s godišnjeg foruma ''Stanje i perspektive povratka u entitet RS'' koji je otvorio u Doboju, a čiji je organizator Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Više
Usvojena Uredba o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH

Na današnjoj sjednici u Sarajevu Vlada FBiH usvojila je Uredbu o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH kojom je osobama koje traže posao omogućen ravnopravan pristup slobodnim radnim mjestima i ravnopravna konkurencija, zasnovana na znanjima i sposobnostima.

Više
172. SJEDNICA VLADE FEDERACIJE BiH: UREDBA O POSTUPKU PRIJEMA U RADNI ODNOS U JAVNOM SEKTORU U FBiH

Federalna vlada je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, donijela Uredbu o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH, kojom je ovaj postupak uređen na jedinstven način, a osobama koje traže posao omogućen ravnopravan pristup slobodnim radnim mjestima i ravnopravna konkurencija, zasnovana na znanjima i sposobnostima.

Više
Porezna uprava FBiH u narednim danima prodaje zaplijenjenu imovinu

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine u postupku prinudne naplate u februaru organizira javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika u kantonalnim poreznim uredima: Mostar, Tuzla, Novi Travnik, Sarajevo, Orašje i Bihać, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Više
Ministar Bukvarević s predstavnicima boračkih organizacija

U sjedištu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ministar Salko Bukvarević i njegovi saradnici održali su redovni radni sastanak s predstavnicima koordinacije boračkih saveza Armije RBiH i HVO-a.

Više
Van prometa stavljen 471 kg meda

Federalni veterinarski inspektori su krajem prošle godine u trgovačkim centrima u Federaciji BiH uzeli šest uzoraka meda (pet domaćih proizvođača i jedan uvozni), radi ispitivanja na tri osnovna parametra kvaliteta. Ispitivanjem u akreditovanoj laboratoriji utvrđeno je da četiri uzorka domaćeg meda ne zadovoljavaju propisane parametre kvaliteta (dva uzorka po dva parametra, te dva po jednom parametru).

Više