Ministar Bukvarević na Nišićkoj visoravni

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je s porodicom poginulog nosioca „Zlatnog ljiljana“, saborcima iz jedinice „Crni labudovi“, te drugim gostima, na Nišićkoj visoravni posjetio mjesto pogibije Meldina Hajdarevića i odao počast ovom bosanskom gaziji.

Više
Federalni inspektori izdali 233 prekršajna naloga u iznosu 329.050 KM

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove saopćeno je da su federalni inspektori u nastavku pojačanih aktivnosti na teritoriji Federacije BiH, od 27. oktobra do 8. novembra ove godine izvršili 337 inspekcijska i šest kontrolnih nadzora, i izdali 233 prekršajna naloga u iznosu 329.050 KM.

Više
Isplata civilnih invalidnina

Nalozi za isplatu civilnih invalidnina, tuđe njege i pomoći i invalidnina za civilne žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine za oktobar/listopad 2018. godine upućeni su prema bankama.

Više
Održana 162. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, održanoj u Mostaru donijela ažuriran Akcioni plan za korištenje obnovljivih izvora energije u Federaciji BiH (APOEF). Učešće obnovljivih izvora energije 2020. godine u sektoru električne energije iznosit će 44 posto, u sektoru energije za grijanje i hlađenje 49 posto i u saobraćaju deset posto.

Više
Potpisan ugovor o izgradnji dionice autoceste Donja Gračanica (Zenica sjever) – tunel Zenica na koridoru Vc

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić i direktor Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska) Evren Utku Gök, uime izvođača radova, potpisali su danas u sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru ugovor o izgradnji dionice autoceste na koridoru Vc Donja Gračanica (Zenica sjever) – tunel Zenica.

Više
Ministar Drljača u Beogradu na konferenciji „Incijativa za socijalnu dimenziju EU integracija“

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača prisustvovao je konferenciji “Inicijativa za socijalnu dimenziju EU integracija”, koja je održana u Beogradu, u organizaciji njemačke nevladine organizacije ASB - Arbeiter Samariter Bund (Radničkog samarićanskog saveza) i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Više