Bukvarević: Talijan je simbol bosanskog otpora

- Mustafa Hajrulahović Talijan je simbol bosanskog otpora i prkosa. Turnir predstavlja čuvanje sjećanja na djelo generala Hajrulahovića, a samim tim i tradiciju kulturne i sportske baštine BiH - rekao je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i predsjednik Organizacionog odbora 15. međunarodnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović Talijan“ Salko Bukvarević.

Više
Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom: Na upravljanje još jedno skupocjeno vozilo

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom je jučer, 21. septembra 2017. godine, na osnovu rješenja Općinskog suda u Zenici na upravljanje dobila još jedno motorno vozilo čime je nastavila provođenje poslova utvrđenih Zakonom o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH. Ovo je već četvrto skupocjeno luksuzno vozilo kojim upravlja ova agencija.

Više
Održana 120. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, podržala inicijativu Federalnog ministarstva prometa i komunikacija da sredstva iz akumulirane dobiti javnih preduzeća i iz klirinškog duga Ruske Federacije budu usmjerena za realizaciju prioritetnih infrastrukturnih projekata.

Više
Novalić - Berton: Reforme nemaju alternativu

Jedini način za ubrzanje puta ka europskim intergracijama je ubrzanje reformskih procesa, konstatirano je na današnjem susretu premijera Federacije BiH Fadila Novalića i novoimenovanog šefa Misije OSCE-a u BiH Brucea Bertona.

Više
Susret federalnog premijera sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hoytom Yeeom.

Više
Čampara i direktor Lukač posjetili MUP BPK-a

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač boravili su danas u radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona i sastali se sastali s kantonalnim ministrom MUP-a Nijazom Musićem i vršiocem dužnosti policijskog komesara Ademom Lakovićem.

Više