Premijer Novalić primio šefa Misije MMF-a za BiH Ilahija

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda koju je predvodio šef Misije ove međunarodne finansijske institucije za BiH Nadeem Ilahi.

Više
Sastanak u Vladi FBiH s predstavnicima sindikata policije

Premijer FBiH Fadil Novalić, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Zijad Krnjić danas su, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, održali sastanak s predstavnicima sindikata policije u Federaciji BiH.

Više
Memorandum Vijeća za strane investitore FBiH i FIPA-e

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović, ujedno i predsjednik Vijeća za strane investitore Federacije BiH, s direktorom Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordanom Milinićem potpisao u Sarajevu Memorandum o suradnji s ciljem unapređenja zajedničkog rada na poboljšanju investicione klime u BiH, uključujući rješavanje administrativnih prepreka za širenje investicija, te poboljšanje koordinacije između različitih organa koji djeluju u sferi privlačenja stranih investicija.

Više
Djeca sa socijalnim potrebama i srednjoškolci pokazali potencijal u nogometu

Zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača je u sportskoj dvorani „Vistafon“ u Sarajevu otvorio turnir u malom nogometu „UNIFIED - Sportom gradimo mostove prijateljstva“, na kojem učestvuju djeca u stanju socijalne potrebe i učenici Pete gimnazije.

Više
Odblokirati sredstva iz IPA II za poljoprivredu

Danas je u organizaciji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Stalne radne skupine za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Europi, na Jahorini održan 11. sastanak ministara poljoprivrede jugoistočne Europe na kojem se razgovaralo o pravcima regionalne saradnje i reformama u sektoru poljoprivrede i njegovog integrisanja u EU.

Više
Toplovod od Kaknja do Sarajeva je strateški važan projekat

Mogućnost izgradnje toplovoda od Kaknja do Sarajeva, bila je tema današnjeg sastanka premijera Federacije BiH Fadila Novalića, federalne ministrice okoliša i turizma Edite Đapo i federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića s premijerom Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem i kantonalnim ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomirom Lukićem, direktorom Elektroprivrede BiH Bajazitom Jašarevićem, te direktorom Federalnog fonda za zaštitu okoliša Fuadom Čibukčićem.

Više