Aktualno

Održana 64. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj 64. sjednici, kojom je po ovlaštenju premijera FBiH Fadila Novalića predsjedavao zamjenik premijera i ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, donijela Uredbu o utvrđivanju vlastitih prihoda, načina i rokova raspodjele koja se odnosi na korisnike budžeta Federacije BiH, općina, gradova i vanbudžetskih fondova. Utvrđivanje vrste vlastitih prihoda i načina i rokova raspodjele korisnika budžeta kantona bit će uređeno kantonalnim propisima.

Više
Bukvarević na obilježavanju godišnjice bitke za Žuč

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je na Golom Brdu obilježavanju godišnjice za brdo Žuč, Sarajevo i BiH.

Više
U pojačanim inspekcijskim nadzorima izvršeno 5.736 kontrola i izdato 2.284 prekršajnih naloga

Federalna uprava za inspekcijske poslove je, na području svih deset kantona u Federaciji, od 13.04. - 24.07.2016. godine vršila pojačane inspekcijske nadzore u unutrašnjoj i prekograničnoj kontroli u cilju povećanja discipline u poštivanju zakonskih i podzakonskih propisa, i stabilizacije stanja u oblastima zdravstva, zapošljavanja, ugostiteljstva, turizma, saobraćaja, okoliša, zaštite voda i šuma, sigurnosti hrane i zaštite na radu.

Više
U Zvorniku potpisani ugovori o dodjeli građevinskog materijala za devet porodica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas su s devet povratničkih porodica potpisali ugovore o dodjeli građevinskog materijala.

Više
Realizacija projekata energetske efikasnosti

Uz pomoć Svjetske banke i Vlade Federacije BiH obnovljena je Klinika za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Više
Ministar Martić u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić boravio je u prvoj službenoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde gdje se sastao s premijerom Emirom Okovićem i predstavnicima Vlade BPK-a Goražde, načelnikom općine Goražde Muhamedom Ramovićem i izaslanicima u Domu naroda Parlamenta FBiH Mustafom Kurtovićem i Sanelom Mušovićem.

Više
ARHIVA
Petak,
29. srpanj 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA