pomoc pomoc
Arhiva

Aktualno

Sep
21
Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima dogovara provedbu mjera na terenu

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac u petak se u Tuzli sastao s premijerom Tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem.
Više
Sep
20
U Budžet Federacije BiH nije uplaćena ni marka donacija

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u potpunosti je posvećena transparentnom radu i želji da se sve aktivnosti u vezi sa saniranjem posljedica prirodne nesreće rade sa što je moguće manje primjesa politike, potpuno svjesni da se nalazimo u predizbornom periodu.
Više
Sep
19
Ministar Mašić posjetio Posavski kanton
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Posavskog kantona Ivo Jelušić potpisali su danas u Odžaku Ugovor o sufinansiranju/finansiranju kapitalnih projekata saniranja šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama nastalim u poplavama.
Više
Sep
19
Redovni izvještaj o stanju u FBiH za 18/19.9.2014. do 10.00 sati

Izvještaji kantonalnih operativnih centara civilne zaštite, MUP-a, BiHAMK-a i FHMZ-a
Više
Sep
18
U FBiH stupio na snagu Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine

U Federaciji Bosne i Hercegovine stupio je na snagu Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom, čije primjenjivanje počinje nakon polugodišnjeg pripremnog perioda, priopćeno je iz Federalnog ministarstva pravde.
Više
Sep
18
Pismo direktora Jaganjca načelnicima općina: Što prije sačiniti tripartitne ugovore

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac poslao je načelnicima općina pismo kojim ih poziva da odmah, ili u najkraćem roku, sačine tripartitne ugovore o namjenskom korištenju sredstava Federalnog fonda koja su općinama doznačena 15.9.2014. godine, a na osnovu Odluke Upravnog odbora Federalnog fonda od 4.9.2014. godine.
Više
Ponedjeljak,
22. rujan 2014.
RSS aktualnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba