Arhiva

Aktualno

Feb
09
Unatoč odbijanju Softića, Vlada FBiH želi pomoći radnicima tuzlanske Livnice

Realizirajući dogovoreno sa sastanka koji su predstavnici Vlade FBiH održali 1.2.2016. godine s predsjednikom Sindikata metalaca FBiH Bajrom Melezom i predstavnikom radnika Livnice čelika Tuzla i Bosnia Valves Osmanom Sofićem, Vlada FBiH je pronašla rješenje za pomoć radnicima Livnice, te je, u skladu sa zakonom, danas pokušala isplatiti jednokranu pomoć.
Više
Feb
09
Potpisan Memorandum o razumijevanju s Microsoftom BiH

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Elvira Dilberović i direktor Microsofta BiH Omar Krivošija potpisali su danas, u Mostaru, Memorandum o razumijevanju između ovog ministarstva i kompanije Microsoft Bosna i Hercegovina d.o.o.
Više
Feb
09
Hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, opunomoćila Adnana Mahmutovića za učešće u radu i odlučivanju na 18. redovnoj skupštini Privrednog društva Unis „Ginex” d.d. Goražde, zakazanoj za 12.2.2016. godine.
Više
Feb
09
Novalić primio delegaciju Međunarodne finansijske korporacije

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, sa saradnicima, primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Međunarodne finansijske korporacije (IFC), članicu grupacije Svjetske banke, na čelu s regionalnim menadžerom IFC-a za zapadni Balkan Thomasom Lubeckom.
Više
Feb
09
Ministrica Dujmović na otvaranju manifestacije „Dani kulture Irana“

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović prisustvovala je sinoć u Sarajevu svečanom otvaranju manifestacije „Dani kulture Irana“, koju je organiziralo Veleposlanstvo Irana u Bosni i Hercegovini.
Više
Feb
08
Čestitka ministrice Dilberović povodom Međunarodnog dana obrazovanja

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Elvira Dilberović uputila je svim građanima BiH, posebno prosvjetnim radnicima, učenicima i studentima, ministarstvima obrazovanja, pedagoškim zavodima, međunarodnim i domaćim nevladinim obrazovnim organizacijama, te svim drugim pojedincima i ustanovama koji sudjeluju u najhumanijoj misiji odgoja i obrazovanja čestitku povodom 9.februara/veljače - Međunarodnog dana obrazovanja.
Više
Utorak,
09. veljača 2016.
RSS aktualnosti
U raspravi