pomoc pomoc
Arhiva

Aktualno

Apr
01
Premijer Fadil Novalić primio dužnost od Nermina Nikšića
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, čije imenovanje je potvrđeno jučer na 4. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i dosadašnji premijer Nermin Nikšić sastali su se jutros u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu radi formalne primopredaje dužnosti.
Više
Apr
01
Primopredaja u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, čije imenovanje je potvrđeno na jučer održanoj 4. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i dosadašnji ministar Adil Osmanović, sastali su se jutros u kabinetu ministarstva u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu.
Više
Mar
31
Potvrđeno imenovanje Vlade Federacije BiH
Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je danas imenovanje Vlade Federacije BiH u sastavu: premijer Fadil Novalić, zamjenica premijera i ministrica finansija Jelka Miličević, zamjenik premijera i ministar trgovine Aleksandar Remetić, ministar...
Više
Mar
31
Nastavak sanacije klizišta
U zgradi Vlade FBiH u Sarajevu danas je potpisan peteropartitni ugovor vrijedan 514.695,99 konvertibilnih maraka, namijenjen sanaciji klizišta u naselju Svrake na području sarajevske općine Vogošća.
Više
Mar
30
Federalni fond potpisao ugovore sa Općinom Tešanj

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac danas je u Sarajevu s načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem potpisao 11 tripartitnih ugovora o dodjeli novčanih sredstava krajnjim korisnicima, čiji stambeni objekti su oštećeni u katastrofalnim majskim poplavama u 2014. godini.
Više
Mar
27
Vlada FBiH: Ovlaštenje federalnom premijeru

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Rješenje o ovlaštenju premijera FBiH Nermina Nikšića za donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.
Više
Četvrtak,
02. travanj 2015.
RSS aktualnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba