Aktualno

Vlada FBiH preusmjerila 21 milion KM zdravstvu za medicinsku opremu

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog premijera Federacije BiH Fadila Novalića stavila van snage odluke o raspodjeli 21 milion KM nižim nivoima vlasti i fondovima - kantonima općinama i gradovima i ta sredstva preusmjerila za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa – COVID 19.

Više
Vlada FBiH će na sutrašnjoj sjednici preispitati sporne odluke

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sutra, s početkom u 9 sati, održat će hitnu sjednicu, na kojoj će preispitati ranije donesene odluke o raspodjeli sredstava nižim nivoima vlasti – kantonima, gradovima i općinama, u svrhu borbe protiv koronavirusa.

Više
Državljani BiH sutra stižu humanitarnim letom iz Štokholma

Od nedjelje, 15.3.2020. godine, po donošenju odluke o obaveznom sanitarnom nadzoru svih državljana BiH, zaključno s 3.4.2020. godine, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su ukupno 22.181 rješenje o stavljanju putnika/osoba pod zdravstveni nadzor/ograničeno kretanje/izolaciju na 14 dana.

Više
Sjećanje na početak agresije

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević pozvao je građane da se u danima epidemije koronavirusa, iz svojih domova, svako na svoj način, sjete i odaju počast svim šehidima i poginulim braniocima.

Više
Vlada FBiH: Utvrđeni prijedlog zakona bit će dostupan na web stranici Vlade

U nekim medijima su se pojavile različite verzije Nacrta zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Više
Premijer Novalić: Utvrdili smo zakon kojim počinje spašavanje ekonomije

Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu podržala Nacrt zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa kojim počinje, kako je potvrdio premjer FBiH Fadil Novalić, plan spašavanja ekonomije u Federaciji BiH.

Više
ARHIVA
Ponedjeljak,
06. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE