Aktualno

Obilježen Dan formiranja 2. korpusa Armije RBiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je u Tuzli obilježavanju Dana formiranja 2. korpusa Armije Republike BiH.

Više
Održana 71. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 71. sjednici, koja je održana u Sarajevu, razmatrala i prihvatila informaciju o potrebnom umanjenju broja zaposlenika prilikom izrade Budžeta Federacije BiH za 2017. godinu.

Više
Ministrica Dilberović primila predstavnike Centra za promociju nauke Srbije

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović, sa saradnicima, primila je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, predstavnike Centra za promociju nauke Republike Srbije, na čelu s direktorom Nemanjom Đorđevićem.

Više
Savjetovanje federalnih i kantonalnih inspektora

U organizaciji Federalne uprave za inspekcijske poslove i uz podršku ICIS projekta Svjetske banke, na Bjelašnici se danas i sutra održava savjetovanje kojem, uz federalne, prisustvuju i kantonalni inspektori, te predstavnici kantonalnih uprava i kantonalnih organa za inspekcijske poslove.

Više
Otvoren Starački dom u Ljubuškom

Ustanova iz djelokruga socijalne zaštite u Ljubuškom (Starački dom), čija je gradnja počela prije nepune četiri godine, danas je svečano otvorena u prigradskom naselju Bučine. Objekt je površine 3.682 četvorna metra i kapaciteta za prijem 100 korisnika o kojima će brinuti 40 zaposlenika.

Više
Pripreme za obilježavanje Dana europskog naslijeđa

Kao potpisnica Europske kulturne konvencije, Bosna i Hercegovina i ove godine sudjeluje u obilježavanju manifestacije Vijeća Europe i Europske komisije - Dani europskog naslijeđa.

Više
ARHIVA
Petak,
30. rujan 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA