Arhiva

Aktualno

Jul
06
ESV: Nastavljeno razmatranje radnog teksta Zakona o radu

Članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) za teritoriju Federacije BiH danas su nastavili s razmatranjem radnog teksta novog zakona o radu (ZOR).
Više
Jul
06
Federalni premijer Fadil Novalić s američkim zvaničnicima u BiH Nicholasom Hillom, Davidom Barthom i Scottom Millerom

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu visoke zvaničnike Ambasade SAD u BiH, zamjenika ambasadora SAD u BiH Nicholasa Hilla, direktora USAID-a u BiH Davida Bartha i vojnog atašea u ambasadi SAD u BiH pukovnika Scotta Millera.
Više
Jul
06
Odobrenje za građenje autoceste na poddionici Klopče – Donja Gračanica

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisao je odobrenje za građenje za radove na izgradnji poddionice Drivuša – Donja Gračanica u sklopu autoceste na koridoru Vc, i to za fazu 2 Klopče – Donja Gračanica, s pratećim objektima, te su na taj način stvoreni svi preduslovi za izgradnju novih 6,32 km autoceste na ovom koridoru.
Više
Jul
03
Ministrica Dujmović na konferenciji „Povijesni urbani pejzaži“

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović održala je pozdravni govor na otvaranju međunarodne konferencije „Povijesni urbani pejzaž“.
Više
Jul
03
ESV: Dijalog partnera o radnom tekstu Nacrta zakona o radu

U nastavku zasjedanja Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) za teritoriju Federacije BiH, koje je počelo u srijedu, jučer je vođen dijalog socijalnih partnera o radnom tekstu novog zakona o radu (ZOR), a najavljeno je da će rasprava od narednog ponedjeljka biti vođena svakog radnog dana.
Više
Jul
02
Saglasnost za prijem 100 zaposlenika u „Igmanu“ Konjic

Vlada FBiH danas je na sjednici, koja je održana u Mostaru, usvojila Informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o potrebama zapošljavanja novih zaposlenika u privredno društvo „Igman“ d.d. Konjic.
Više
Utorak,
07. srpanj 2015.
RSS aktualnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba