Aktualno

Delegacija kineske provincije Hebei u Vladi FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju kineske provincije Hebei koja prisustvuje Sarajevo Business Forumu, na čelu s viceguvernerom Zhang Jiehuijem.

Više
Novalić razgovarao s Tongom

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za ekonomska i komercijalna pitanja Kurtom Tongom i šefom Ekonomskog odjela Veleposlanstva SAD u BiH Johnom Silsonom.

Više
Bukvarević: Prednost pri zapošljavanju djece šehida i poginulih boraca

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata nastavlja da obezbjeđuje redovnu isplatu naknada za oko 91.000 korisnika, od toga oko 49.000 ratnih vojnih invalida i 42.000 korisnika porodičnih invalidnina.

Više
Uskoro zajednička sjednica entitetskih vlada i dogovor o mehanizmu koordinacije

U narednih mjesec dana bit će održana zajednička sjednica vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, na kojoj će biti razgovarano o harmonizaciji zakona iz oblasti ekonomije u oba entiteta, najavljeno je danas u Banjoj Luci nakon sastanka entitetskih premijera Željke Cvijanović i Fadila Novalića, te predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Više
Ministrica Dujmović na otvaranju likovne kolonije „Krešimir Ledić“

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović u Mostaru je nazočila svečanom otvaranju 3. likovne kolonije „ Krešimir Ledić“

Više
Federalni premijer čestitao Svjetski dan slobode medija

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, povodom Svjetskog dana slobode medija čestitku svim medijskim djelatnicima u BiH u kojoj se kaže:

Više
ARHIVA
Srijeda,
04. svibanj 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA