Aktualno

Sastanak s predstavnicima radnika Krivaja Mobel d.o.o. Zavidovići

U sjedištu Federalne vlade u Sarajevu danas je održan sastanak predstavnika radnika Krivaja Mobel d.o.o. Zavidovići i predstavnika Vlade FBiH. Sastanak je održan na zahtjev bivših uposlenika ove zavidovićke kompanije.

Više
Novalić i Džindić s kineskom ambasadoricom Bo

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, sa saradnicima, primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Ambasade Republike Kine u BiH na čelu sa ambasadoricom Chen Bo. Susretu je prisustvovao i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džinić.

Više
Delegacija Poslovnog vijeća BiH – Turska u Vladi FBiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić primio je danas u Sarajevu delegaciju Poslovnog vijeća Bosna i Hercegovina-Turska na čelu s predsjednikom Muzafferom Çilekom i predstavnike Ambasade Republike Turske u BiH.

Više
Izaslanstvo Vlade FBiH posjetilo Sabornu crkvu

Izaslanstvo Vlade FBiH, na čelu s premijerom FBiH Fadilom Novalićem, posjetilo je danas Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru.

Više
Održana 66. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, donijela više zaključaka koji se odnose na zahtjeve penzionerskih udruženja u Federaciji BiH. Između ostalog, Vlada je saglasna da do petog u mjesecu budu osigurana sredstva raspoloživa za isplatu penzija.

Više
Ministrica Dujmović na otvaranju 17. Mediteran Film Festivala

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović jučer je u Širokom Brijegu prisustvovala svečanom otvaranju 17. Mediteran Film Festivala. U svom obraćanju ministrica je pozdravila filmske stvaraoce, organizatore i publiku i zaželjela da festivalski dani proteknu uspješno i uz dobro druženje.

Više
ARHIVA
Nedjelja,
28. kolovoz 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA