pomoc pomoc
Arhiva

Aktualno

Nov
24
Federalni ministar Erdal Trhulj sa grupacijom Energoinvest Group na međunarodnom sajmu u Tirani

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj predvodio je grupu kompanija iz Bosne i Hercegovine, koja je pod zajedničkim logom Energoinvest Group, nastupila na 21. međunarodnom sajmu u Tirani.
Više
Nov
24
Saopćenje za javnost Gender centra povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Svaka druga žena u BiH doživjela je neki oblik nasilja tijekom svog života, među kojima su najčešće kombinacije fizičkog, psihičkog, seksualnog i ekonomskog nasilja. Ono što je posebno poražavajuće je podatak da ni žene slabijeg zdravlja, kao ni žene sa invaliditetom nisu pošteđene nasilja.
Više
Nov
24
Ministar Trhulj na samitu Atlantskog vijeća u Istanbulu

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj učestvovao je u radu 6. samita Atlantskog vijeća, posvećenom energiji i ekonomiji, održanom od 20. do 22. novembra u Istanbulu.
Više
Nov
21
Ugovori za obnovu 357 stambenih jedinica u Maglaju

Danas su u Maglaju direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac i načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić potpisali tripartitne ugovore za 357 korisnika sredstava Fonda, namijenjenih popravci stambenih jedinica
Više
Nov
21
Na manifestaciji „Znanjem u budućnost“ nagrađeno 88 učenika
U Sarajevu je danas, u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, održana tradicionalna manifestacija „Znanjem u budućnost“ s ciljem promoviranja talentiranih učenika iz Federacije BiH, koji su učestvovali na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima u znanju.
Više
Nov
21
Premijer Nikšić primio direktora EBRD-a za Zapadni Balkan Muenta
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čelu s novoimenovanim direktorom za Zapadni Balkan Holgerom Muentom, a u kojoj je bio i direktor predstavničke kancelarije ove finansijske institucije u BiH Ian Brown sa saradnicima.
Više
Ponedjeljak,
24. studeni 2014.
RSS aktualnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba