Aktualno

Premijer Novalić i ministrica Milićević s delegacijom Svjetske banke

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministica finansija Jelka Milićević primili su danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu delegaciju Svjetske banke koju je predvodio regionalni potpredsjednik za Evropu i Centralnu Aziju Cyril Muller. U delegaciji su bili i direktorica za zemlje zapadnog Balkana Linda Van Gelder i šef ureda ove međunarodne finansijske institucije za BiH i Crnu Goru Emanuel Salinas.

Više
Novalić: Rad Vlade je odblokiran

Federalni premijer Fadil Novalić kazao je danas u Mostaru, na konferenciji za novinare nakon 107. hitne sjednice Vlade FBiH, da je danas odblokiran njen rad.

Više
Održana 107. Hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici, održanoj u Mostaru, donijela Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava “Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Izmirenje obaveza iz ranijeg perioda” utvrđenih Budžetom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 11.500.000 KM.

Više
U Sarajevu sastanak Upravnog odbora BAMIN mreže

U Sarajevu će 20. i 21. marta 2018. godine biti održan sastanak Upravnog odbora BAMIN mreže (Balkan Asset Management Inter- Agency Network) u sarajevskom hotelu „Emiran“ d.o.o., koji je privremeno oduzet Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu, a kojim prema odredbama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom Federacije Bosne i Hercegovine upravlja Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom.

Više
Novalić – Ilahi: Značajni rezultati reformskih mjera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda koju je predvodio šef Misije ove međunarodne finansijske institucije za BiH Nadeem Ilahi.

Više
Puštena u rad vjetroelektrana Mesihovina

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto pustila je danas u rad vjetroelektranu Mesihovina, jednu od najvećih na području jugoistočne Europe i prvu u BiH. Ukupna investicijska vrijednost tog projekta je oko 82 milijuna eura, a kreditna sredstva odobrila je Njemačka banka za razvoj - KFW u iznosu od 71 milijun eura, dok je jedan milijun osigurala njemačka vlada. Investitor i vlasnik prvog vjetroparka ove vrste u BiH je Elektroprivreda HZ HB.

Više
ARHIVA
Ponedjeljak,
19. ožujak 2018.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA