Aktualno

Porezna uprava FBiH najavila pojačane kontrole obveznika fiskalizacije

U nastavku koordiniranih aktivnosti Porezna uprava Federacije BiH će u narednom periodu provoditi pojačane kontrole obveznika fiskalizacije kod kojih je analizom podataka sa servera Porezne uprave FBiH utvrđeno da je storniran i reklamiran značajan dio ostvarenog prometa.

Više
U 347 kontrola zatečeno 87 neprijavljenih radnika i zapečaćeno 58 objekata

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su od 27. septembra do 11. oktobra 2019. godine izvršili ukupno 347 nadzora na području velikog broja općina na području Federacije BiH.

Više
Novi stanovi za 20 porodica u Travniku

Danas su u Travniku uručeni ključevi stanova za 20 raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe, koje su živjele u kolektivnom centru na lokalitetu travničkog naselja Dolac na Lašvi. Riječ je o novoizgrađenoj zgradi u okviru Projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja“ – CEB II, kojeg na području Federacije BiH provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Više
Novalić: Reformski put je prioritetan zadatak

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je da je dokument "Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019.- 2022. godina" nastao kao rezultat jednogodišnje aktivnosti i konsultacija na političkom i stručno-tehničkom nivou, te da predstavlja finalni sihronizirani materijal između dvije entitetske vlade.

Više
Održana 194. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, dala saglasnost na Zajedničke socio-ekonomske reforme za period 2019.- 2022. godina i za potpisivanje ovog dokumenta ovlastila premijera FBiH Fadila Novalića.

Više
Isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih odličja

Federalno ministarstvo financija/finansija saopćilo je da su osigurana sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja, te nositelje ratnih odličja za rujan/septembar 2019. godine, u ukupnom iznosu od 24.320.751,30 KM.

Više
ARHIVA
Utorak,
15. listopad 2019.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE