Aktualno

Održana 207. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, usvojila svoj Program rada za 2020. godinu. Strateški ciljevi i programi Vlade FBiH u 2020. godini vezani su za dalje usklađivanje domaćeg sa zakonodavstvom Evropske unije, očuvanje makroekonomske stabilnosti i jačanje budžetske odgovornosti, ekonomske reforme, izgradnju i rekonstrukciju transportne, energetske i okolišne infrastrukture, nastavak reformi pravosuđa i javne uprave, zdravstva i socijalnog sektora, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, jačanje saradnje sa organizacijama civilnog društva, zaštitu od diskriminacije i jačanje regionalne saradnje i koordinacije između kantona.

Više
Predsjednik Čavara prihvatio ostavku ministrice Dilberović

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s Elvirom Dilberović, koja je podnijela ostavku na mjesto federalne ministrice obrazovanja i nauke, jer je odlukom Predsjedništva BiH imenovana na dužnost ambasadorice BiH u Kraljevini Švedskoj. Na sastanku je razgovarano o proteklom mandatu i realiziranim aktivnostima Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Više
Novalić i Strömquist: Prioritet su evropske integracije

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske Johanne Strömquist. Razgovarano je o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji dviju zemalja koje imaju odlične odnose.

Više
Razgovor o mogućnosti povećanja isplatnog koeficijenta boračkim kategorijama

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sastao se danas s predstavnicima koordinacija boračkih organizacija i udruženja Armije RBiH i HVO-a.

Više
Ministar Džindić na svjetskom sajmu namjenske industrije

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić je, s delegacijom kompanija namjenske industrije, danas posjetio najveći svjetski sajam namjenske industrije SHOT SHOW 2020, koji se održava u saveznoj američkoj državi Nevadi.

Više
Počele aktivnosti na uspostavljanju FARNET-a

U Mostaru je danas održan konstituirajući sastanak Koordinacijskog tijela za uspostavljanje e-infrastrukture javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH, koja treba da omogući stvaranje akademske i istraživačke mreže BiH i njeno povezivanje u evropsku mrežu GEANT.

Više
ARHIVA
Subota,
25. siječanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE