Arhiva

Aktualno

Jul
31
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio Zakon o radu

Predstavnički dom Parlamenta Federacije usvojio je večeras Zakon o radu, nakon što je to juče uradio Dom naroda.
Više
Jul
30
Novalić: Dom naroda se izjasnio za zapošljavanje i napredak

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine podržao je teži put, put reformi, izjavio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Ipak, birajući put reformi, Dom naroda u konačnici se izjasnio za zapošljavanje, za mlade, za penzionere, za napredak.
Više
Jul
30
U Domu naroda Parlamenta FBiH usvojen Zakon o radu

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH usvojio je na vanrednoj sjednici Zakon o radu.
Više
Jul
29
Harmonizacija entitetskih propisa radi jedinstvenog poslovnog ambijenta

Premijeri Federacije BiH Fadil Novalić i Republike Srpske Željka Cvijanović definirali su, na današnjem sastanku u Banjoj Luci, okvirni akcioni plan na ispunjavanju obaveza iz Reformske agende s ciljem veće harmonizacije propisa u oba entiteta i stvaranja jedinstvenog poslovnog ambijenta.
Više
Jul
29
Ministar Ramić posjetio Bijeljinu i Sapnu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je, sa saradnicima, posjetio Bijeljinu gdje je s gradonačelnikom Mićom Mićićem potpisao nekoliko ugovora.
Više
Jul
28
Novalić i Cormack potpisali Memorandum o razumijevanju Vlade FBiH i USAID-a

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o razumijevanju između Federalne vlade i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kojom se Vlada obavezuje na provođenje Projekta reformi fiskalnog sektora (FAR) u naredne četiri godine, a USAID na podršku u realizaciji.
Više
Subota,
01. kolovoz 2015.
RSS aktualnosti
U raspravi