Arhiva

Aktualno

Aug
28
Privrednici Tuzlanskog kantona u Vladi FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić bio je domaćin današnjeg sastanka u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu koji je održan na inicijativu premijera Vlade Tuzlanskog kantona Bege Gutića i privrednika iz ovog kantona s ciljem rješavanja dijela problema s kojima se susreću u svom poslovanju.
Više
Aug
27
Održana 19. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH će, na 19. sjednici koja je danas počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, čiji je cilj produženje rokova u kojima je moguće ostvariti pravo na otpis kamate nastale po osnovu dospjelih, prijavljenih, a nenaplaćenih javnih prihoda.
Više
Aug
26
Otvoren Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije „Sajam šljive“

Simboličnim presijecanjem vrpce, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, predsjednik Uprave Petrokemije iz Kutine (RH) Nenad Zečević i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić danas su u Gradačcu otvorili 42. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije „Sajam šljive“.
Više
Aug
26
Ministar Ramić posjetio BPK

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić sastao se danas u Goraždu s načelnikom ove općine Muhamedom Ramovićem i predsjedavajućom Općinskog vijeća Jelenom Mirković.
Više
Aug
26
Odata počast povodom 25. godišnjice stradanja 180 rudara

Polaganjem cvijeća, minutom šutnje i El- Fatihom odata je počast za 180 komorata koji su prije 25 godina izgubili živote u stravičnoj eksploziji ugljene prašine u rudniku Mramor (Kreka) u jami „Dobrnja jug“.
Više
Aug
25
Predstavnici Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodnih nesreća na teritoriji FBiH i UNDP-a u posjeti Vladi Posavskog kantona

U Vladi Posavskog kantona danas je održan sastanak kojem su prisustvovali direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac, koordinator UNDP-a Edis Arifagić, predsjednik Vlade Posavskog kantona Marijan Klaić, kantonalni ministar poljopivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić te načelnici općna Orašje i Domaljevac-Šamac Đuro Topić i Mario Jurkić.
Više
Subota,
29. kolovoz 2015.
RSS aktualnosti
U raspravi