pomoc pomoc
Arhiva

Aktualno

May
22
Novalić, Milićević i Jozić s predstavnicima pravosudnih institucija

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Jelka Milićević i federalni ministar pravde Mato Jozić susreli su se danas, u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu, s predstavnicima pravosudnih institucija.
Više
May
22
Održana 6. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 6. sjednici u Sarajevu, donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava „Subvencije javnim preduzećima - konsolidacija rudnika uglja u Federaciji BiH”, na osnovu koje će za izmirenje obaveza za penzijsko-invalidsko osiguranje i obaveza po osnovu poreza na plaću rudnicima uglja u FBiH i Rudnicima boksita d.o.o. Posušje biti izdvojeno 20.000.000 konvertibilnih maraka.
Više
May
22
Ministar Dedić s predstavnicom Ministarstva poljoprivrede SAD-a o uzgoju šljive

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić susreo se danas s predstavnicom Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država (USDA) Lindom Eilks.
Više
May
20
Saopćenje Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata

Povodom zahtjeva demobilisanih boraca Šefika Muminovića iz Živinica, Ćazima Bajrića i Namira Pipe iz Kaknja, koji su došli pred zgradu Vlade FBiH, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata je izdalo saopćenje za javnost, u kojem se kaže:
Više
May
19
Ramić posjetio Sokolac, Han-Pijesak i Novo Goražde

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio Sokolac i s načelnikom te općine Milovanom Bjelicom razgovarao o pomoći povratnicima u taj dio Republike Srpske, te ga informirao o načinima i programima koje realizira Ministarstvo, a kada je u pitanju pomoć ovoj populaciji.
Više
May
19
Ugovori za izgradnju 23 stambena objekta u Srebreniku

U prostorijama JU „Centar za kulturu i informisanje“ u Srebreniku danas su direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac, načelnik Srebrenika Nihad Omerović i krajnji korisnici potpisali tripartitne ugovore za izgradnju 23 stambena objekta.
Više
Ponedjeljak,
25. svibanj 2015.
RSS aktualnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba