Aktualno

Vlada FBiH: Pojašnjenje provođenja vansudske nagodbe za izmirenje potraživanja

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je odgovarajuće zaključke i dokumente za zaključenje i izvršenje vansudske nagodbe za izmirenje potraživanja po osnovu pravosnažnih sudskih odluka iz oblasti radnopravnih sporova.

Više
Novalić - Van der Auweaert: FBiH spremna pomoći u okviru svojih nadležnosti

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić sastao se danas sa šefom misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini i regionalnim koordinatorom za zapadni Balkan Peterom Van der Auweaertom. Razgovarali su o aktuelnoj situaciji vezanoj za migracije u BiH, te eventualnim rješenjima za smještaj migranata upotrebom neprespektivne državne imovine.

Više
Porezna uprava Federacije BiH: Ne otvarati poruke koje stižu sa lažnih e-mail adresa

Iz Porezne uprave Federacije BiH (PUFBiH) su saopćili da od 2016. godine do danas nije zabilježen niti jedan slučaj zloupotrebe web stranice PU FBiH, niti je bilo primjedbi ili informacija od poreznih obveznika u vezi sa lažnim obavještenjima.

Više
Vansudskom nagodbom do ušteda u Budžetu

Vlada FBiH uputila je javni poziv uposlenicima federalnih organa uprave koji imaju izvršne presude po osnovu tužbi, podnesenih zbog kršenja kolektivnih ugovora, ponudivši im da zaključe vansudsku nagodbu i na ubrzani način naplate potraživanja koja imaju prema Budžetu FBiH, uz uvjet da se odreknu naplate iznosa po osnovu zateznih kamata. Vansudska nagodba predviđa isplatu samo glavnice, ali i izvršenje svih potraživanja u roku od samo 60 dana. Na ovaj način Vlada FBiH želi ubrzati isplate dugovanja prema uposlenicima i ostvariti budžetske uštede.

Više
Porezna uprava Federacije BiH: Najavljene kontrole prevoznika minibusom i kombijem

Porezna uprava Federacije BiH je obavjestila porezne obveznike koji prevoze putnike minibusem ili kombijem prema turističkim destinacijama na području Federacije BiH da će u narednom periodu vršiti inspekcijski nadzor u predmetu registracije djelatnosti, prijavljivanja radnika, evidentiranja prometa i izdavanja fiskalog računa.

Više
Premijer Novalić čestitao Kurban-bajram

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, povodom Kurban-bajrama, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima islamske vjere uputio čestitku, kojoj se kaže:

Više
ARHIVA
Nedjelja,
18. kolovoz 2019.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE