Aktualno

Novalić i Čović pustili u rad novoizgrađenu transformatorsku stanicu Mostar 9

Federalni premijer Fadil Novalić i član Predsjedništva BiH Dragan Čović danas su pustili u rad novoizgrađenu transformatorsku stanicu TS 110/x kV Mostar 9 (Buna), čija je vrijednost 4,6 milijuna konvertibilnih maraka.

Više
Održana 73. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je održana u Mostaru, dala suglasnost Javnom poduzeću Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo na Okvir politike preseljenja (OPP) za projekt modernizacije cestovnog sektora FBiH za razdoblje 2014.-2020. godina.

Više
Bh. predstavnici automobilske industrije na okupljanju VW dobavljača

Završena je dvodnevna posjeta bh. privrednika iz automobilske industrije firmi Volkswagen AG, tokom koje su prisustvovali okupljanju VW partnera i posjetili jednu od pet matičnih VW fabrika.

Više
Inspektori FUIP-a izvršili 1.718 nadzora i izdali 677 prekršajnih naloga u iznosu od 1.048.800 KM

Federalna uprava za inspekcijske poslove je u periodu od 3.10. do 19.10.2016. godine, a u pogledu vršenja pojačanih inspekcijskih nadzora u unutrašnjoj kontroli na teritoriji Federacije BiH, izvršila 1.718 inspekcijskih i 58 kontrolnih nadzora, sačinila 1.277 zapisnika, te izdala 677 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1.048.800 KM.

Više
Obilježeno 13. godina od smrti Alije Izetbegovića

Na šehidskom mezarju Kovači obilježena je 13. godišnjica od smrti Alije Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne i demokratske Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Više
Delegacija Vlade Federacije BiH u posjeti fabrici Volkswagena

Zajednička delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Privredne komore FBiH i poslovnog sektora, koju su predvodili federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović i generalni konzul BiH u Frankfurtu Dževad Saldić posjetila je VW Braunschweig glavnu fabriku rezervnih dijelova i prateće opreme za proizvodni program koncerna Volkswagen.

Više
ARHIVA
Četvrtak,
20. listopad 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA