Aktualno

Vlada Federacije BiH o hronologiji slučaja “Krivaja”

Povodom reakcija bivšeg premijera Federacije BiH Nermina Nikšića na podnošenje nadležnom tužilaštvu Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu, a u vezi s “Krivajom”, Vlada Federacije BiH saopćava hronologiju događaja u vezi sa ovom zavidovićkom firmom.

Više
Premijer Novalić i federalni ministri primili direktora Fondacije Marmara Suvera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu predsjednika turske Fondacije Marmara iz Istanbula Akkana Suvera.

Više
Penzionisano još 47 radnika KTK Visoko

Gotovo svih 47 bivših radnika KTK Visoko d.d, koji su stekli uvjete za penzionisanje za vrijeme boravka na Birou za zapošljavanje, jučer i danas su od nadležne Kantonalne administrativne službe za PIO/MIO dobili rješenja o penzionisanju.

Više
Bukvarević: Saborce nikad ne smijemo zaboraviti

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je posjetio sjedište Udruženja boraca „Crni labudovi“ i gradilište budućeg centralnog spomen-obilježja za sve poginule borce ove jedinice, koje se gradi u sarajevskom naselju Nedžarići.

Više
Isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih odličja

Federalno ministarstvo financija/finansija saopćilo je da su osigurana sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja i nositelje ratnih odličja za studeni/novembar 2016. godine, u ukupnom iznosu od 25.304.790,52 KM.

Više
Održana 81. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na sjednici koja je danas završena u Sarajevu, utvrdila i Parlamentu FBiH na usvajanje po hitnom postupku uputila prijedloge Budžeta Federacije BiH i Zakona o njegovom izvršavanju. Kako je planirano, Budžet za narednu godinu iznosi 2.747.628.075 KM, što je za 148,8 miliona KM ili šest posto više u odnosu na ovogodišnji.

Više
ARHIVA
Subota,
10. prosinac 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA