Aktualno

Najboljim studentima po 1.300 KM

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Elvira Dilberović uručila je danas, na prigodnoj svečanosti u Mostaru, najboljim studentima u Federaciji Bosne i Hercegovine zaslužena priznanja i jednokratne novčane nagrade za izvrstan uspjeh ostvaren u akademskoj 2018./2019. godini.

Više
Isplata civilnih invalidnina

​Federalno ministarstvo finansija/financija je saopćilo da su nalozi za isplatu civilnih invalidnina, tuđa njega i pomoći i invalidnina za civilne žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine za oktobar/listopad 2019. godine upućeni prema bankama.

Više
Isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih odličja

Iz Federalnog ministarstva financija/finansija saopćeno je da su osigurana sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja, te nositelje ratnih odličja za studeni/novembar 2019. godine, u ukupnom iznosu od 27.609.615,79 KM.

Više
Svečano obilježen početak radova na probijanju tunela Zenica

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i šef Delegacije Evropske unije u BiH te specijalni predstavnik Evropske unije Johann Sattler, simbolično su u zeničkom naselju Ponirak ozvaničili početak radova na probijanju sjevernog portala tunela Zenica, na poddionici Koridora Vc Ponirak - Vraca.

Više
Sastanak vodnih inspektora: Neophodno izmijeniti i dopuniti Zakon o vodama

Na poziv glavnog federalnog vodnog inspektora, u sjedištu Federalne uprave za inspekcijske poslove u Sarajevu danas je održan sastanak federalnih, kantonalnih i općinskih vodnih inspektora, kojem su prisustvovali i predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te predstavnici Agencije za vodno područje rijeke Save.

Više
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike: Promovisani Priručnik, Vodič i Uputstvo

U organizaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i Međunarodne organizacije za migracije, danas su u Sarajevu promovisani Priručnik o načinu ostvarivanja statusa posebne kategorije civilne žrtve rata u FBiH, Vodič za ostvarivanje statusa i Upustvo za podnositelja zahtjeva za priznavanje posebne kategorije civilne žrtve rata.

Više
ARHIVA
Utorak,
10. prosinac 2019.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE