pomoc pomoc
Arhiva

Aktualno

Jan
30
Hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj i telefonski održanoj sjednici donijela Rješenje kojim ovlašćuje premijera Federacije BiH Nermina Nikšića da, na prijedlog stručnog savjetnika za sistem i reformu penzijskog i invalidskog osiguranja u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike Stjepana Buconjića, donosi podzakonske akte iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
Više
Jan
28
Održana 149. sjednica Vlade FBiH
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu, prihvatila Informaciju o uticaju na poslovanje JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i ostalih privrednih subjekata koji koriste prevoz željeznicom zbog pokretanja postupka prinudne naplate poreznih obaveza JP Željeznica Federacije BiH d.o.o. Sarajevo po Rješenju Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo.
Više
Jan
26
Potpisani ugovori za pomoć nastradalim u općini Doboj Jug

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac danas je u Sarajevu s načelnicom općine Doboj Jug Jasminkom Begić potpisao tripartitne ugovore o dodjeli sredstava krajnjim korisnicima sa područja ove općine koji su pretrpjeli štete u prošlogodišnjim poplavama.
Više
Jan
23
66. hitna sjednica Vlade FBiH: Saglasnost na privremeno finansiranje dva federalna zavoda

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj i telefonski održanoj sjednici utvrdila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH za period 1.1. - 31.3.2015. godine.
Više
Jan
20
Novi ugovori za pomoć Žepču, Teočaku i Tuzli

Dvadeset obrtnika iz Žepča koji nisu u sustavu PDV-a dobit će, na temelju tripartitnih ugovora koje su danas u Sarajevu potpisali direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac i načelnik Žepča Mato Zovko, po 2.000 konvertibilnih maraka, odnosno ukupno 40.000 KM.
Više
Jan
19
Premijer FBiH o imenovanju direktora Federalne uprave policije

Povodom današnje odluke Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH kojim je potvrđen izbor Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije u naredne četiri godine, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izdao je saopćenje za javnost, u kojem se kaže:
Više
Subota,
31. siječanj 2015.
RSS aktualnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba