Nazad

Aktuelno

Potpisan ugovor za rekonstrukciju dijela ceste Tuzla- Sarajevo
27 Feb 2009

Federalni ministar prometa i komunikacija mr. Nail Šećkanović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora za izvođenje radova na tri tunela i dva mosta na dionici Podpaklenik- Olovo na magistralnoj cesti M 18. Ugovor je sa izvođačima radova potpisala Direkcija cesta FBiH, a riječ je o prvom ugovoru za početak rekonstrukcije ceste Tuzla-Sarajevo. Vrijednost radova je preko 10,5 miliona KM. Investitor je Vlada FBiH , a implementator projekta je JP Direkcija cesta FBiH.

- Ukupno za tu trasu imamo 13,5 miliona što znači da ćemo imati još jedan LOT i mislim da će i za njega biti uskoro raspisana licitacija. Pored ovog dijela od Podpaklenika do Olova mi ćemo vrlo brzo početi i sa izvođenjem radova na petlji Šićki Brod i na samom ulasku u grad Tuzlu za što također imamo izdvojenih 18 miliona iz budžeta Vlade FBiH, kazao je ministar Šećkanović nakon potpisivanja Ugovora.

Ocijenio je da se radi o dugo očekivanom početku rekonstrukcije puta Tuzla- Sarajevo, te dodao kako je za kompletan projekt potrebno još sredstava. Uporedo sa izvođenjem radova na ove dvije lokacije, radi se i projektna dokumentacija rekonstrukcije cijele trase, očekuje se da će ona biti gotova u drugom dijelu ove godine, kazao je Šećkanović.
 

 
Četvrtak,
09. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE