Nazad

Aktuelno

Istanbul poziva bh. umjetnike
26 Feb 2009

Istanbul, koji je odabran za kulturnu prijestolnicu Europe u 2010. godini, iskreno želi sudjelovanje bosanskohercegovačkih umjetnika, osobito mladih, u nekoliko projekata koji će sljedeće godine biti organizirani u ovom turskom gradu.

To je poruka što ju je danas dopremijeru Federacije BiH i federalnom ministru kulture i sporta Gavrilu Grahovcu prenio predsjednik Povjerenstva za promociju grada Istanbula Varoglu Ozkočak.

Manifestacije i projekti u kojima se očekuje sudjelovanje umjetnika iz Bosne i Hercegovine su iz oblasti scenskih i likovnih umjetnosti, te dizajna.

Također je, u okviru Istanbula - kulturne prijestolnice Europe, planirana i manifestacija pod nazivom „Europa na vodi“. Riječ je o tome što će Republika Turska svakoj od zemalja-sudionica „ustupiti“ dio svoje obale na kojoj će ta zemlja, na način koji sama odabere, prezentirati vlastito kulturno stvaralaštvo i vrijednosti.

Zahvaljujući na interesiranju za predstavljanje bh. kulture u Turskoj i Istanbulu, ministar Grahovac je istaknuo kako Bosna i Hercegovina, iako mala zemlja, ima bogatu kulturnu tradiciju, ali i u svijetu iznimno cijenjeno suvremeno kulturno stvaralaštvo.
 

 
Četvrtak,
09. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE