Nazad

Aktuelno

Razgovor sa delegacijom švicarske banke
18 Feb 2009


Premijer Federacije BiH, dr. Nedžad Branković, sa federalnim ministrom prometa i komunikacija Nailom Šećkanovićem i predsjednikom Uprave Razvojne banke FBiH Ramizom Džaferovićem, razgovarao je danas sa delegacijom Credit Suisse Securites, na čelu sa direktorom Odjela za investicije Tobiasom Mansel-Pleydellom.

Premijer Federacije BiH je upoznao delegaciju sa strateškim planovima u oblasti kapitalne infrastrukture kao što su izgradnja autoputa, gasne mreže, kapaciteta za skladištenje nafte i naftnih derivata, hidro i termno elektrana i željezničke infrastrukture. Posebno je naglašena izgradnja dionica autocesta i brzih cesta, te način ostvarivanja saradnje sa Razvojnom bankom Federacije BiH, radi identificiranja finansijskih servisa koji su potrebni bh. privredi.

Predstavnici banke su istakli da je bez obzira na krizu, dobro vrijeme da se započne saradnja. Banka ima dugogodišnje iskustvo u pomoći zemljama u razvoju. Izgradnja na koridoru Vc je projekat koji je interesantan za investitore. Dogovoreno je da banka uputi tim ekseperata radi nastavka razgovora o mogućim projektima saradnje.
 

 
Četvrtak,
09. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE