Nazad

Aktuelno

Veliki koncert u julu u Zetri
18 Feb 2009

Premijer Federracije BiH dr. Nedžad Branković i zamjenik premijera i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac primili su danas delegaciju Ravena festivala koju je predvodila predsjednica Cristiana Muti.Gosti iz Italije najavili su ovom prilikom održavanje spektakularnog koncerta u Zetri 13. jula ove godine. Orkestar E Coro del Maggio Muzicale, pod vođstvom jednog od najvećih svjetskih dirigenata današnjice, maestra Riccarda Mutija i uz učešće domaćih muzičara i multireligijskog hora poslaće iz Sarajeva poruku svijetu o suživotu, toleranciji i zajedništvu u razlikama.

Koncert će producirati RAI UNO i njegov snimak poslati u cijeli svijet.Tim povodom će se u Rimu 26. marta održati press konferencija na koju je pozvan federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.

Premijer Branković zahvalio je Ravena festivalu i maestru Mutiju na ovom umjetničkom događaju pripremljenom za Sarajevo i izrazio zadovoljstvo što će poruke sa ovog koncerta obići cijeli svijet.

Ministar Grahovac pozdravio je ideju da se nakon 12 godina maestro Muti ponovo sa svojim kocertom predstavi Sarajevu koje zna da prepozna univerzalnu vrijednost muzike.

Zahvaljujući na toplom prijemu, predsjednica Muti najavila je i nastup sarajevskog multireligijskog hora na festivalu u Raveni koji će talijanskoj publici donijeti univerzalnu poruku iz Sarajeva.
 

 
Četvrtak,
09. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE