Nazad

Aktuelno

Ostaje interes njemačkih kompanija za ulaganja u BiH
18 Feb 2009

 


Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković primio je danas njemačkog ambasadora u našoj zemlji Joachima Schmidta sa kojim je razgovarao o jačanju privredne saradnje i mogućnostima strateškog partnerstva sa njemačkim investitorima.

Federalni premijer je istakao da će se ekonomska kriza u svijetu negativno odraziti i na stanje u našoj zemlji, pa je sada glavni zadatak Vlade FBiH da osigura finansijsku injekciju privredi u cilju pokretanja investicija i očuvanja radnih mjesta.

Ambasador Schmidt uvjeren je da će se i u ovom nepovoljnom ekonomskom trenutku nastaviti saradnja njemačkih kompanija sa našom privredom i obećao da će i lično pomoći potencijalnim investitorima iz Njemačke da dobiju prave informacije u tom pogledu. Potvrdio je interes njemačkih investitora za BH Telecom, kao i za elektroenergetski sektor.

Na sastanku je istaknuta i potreba da se zajednički rješavaju administrativni i tehnički problemi koji investitorima smetaju u realizaciji ugovorenih projekata. Otklanjanjem takvih smetnji će se i drugi investitori iz Njemačke zainteresirati za projekte u Federaciji BiH.
 

 
Četvrtak,
09. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE