Nazad

Aktuelno

Dogovor o eliminiranju nelegalnog taksi prijevoza
17 Feb 2009

Federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović je, povodom aktuelne situacije i problema u obavljanju djelatnosti taksi prijevoza putnika na području Federacije BiH, jučer u prostorijama Vlade Federacije BiH u Sarajevu, organizovao sastanak sa predstavnicima Federalnog udruženja taksi prijevoznika. Sastanku su prisustvovali i nadležni ministri, odnosno pomoćnici ministara Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona, direktor i glavni federalni inspektor cestovnog prometa Federalne uprave za inspekcijske poslove, direktori i glavni kantonalni inspektori cestovnog prometa Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, te predstavnici MUP-a i inspektor cestovnog prometa Kantona Sarajevo.

Nakon široke diskusije u kojoj su učestvovali svi prisutni, doneseni su zaključci kojima su dogovorene konkretne mjere i zadaci s ciljem prevazilaženja problema nelegalnog obavljanja djelatnosti taksi prijevoznika.

S obzirom da su prihvaćeni svi zahtjevi Udruženja taksi prijevoznika u Federaciji BiH, očekuje se donošenje odluke o zamrzavanju najavljenog blokiranja institucija, uz praćenje realizacije donesenih zaključaka.
 

 
Četvrtak,
09. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE