Nazad

Aktuelno

Donacija stanovništvu Palestine
16 Feb 2009

Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković danas je veleposlaniku Palestine u Bosni i Hercegovini dr. Amiru Sakeru Rostomu uručio donaciju namijenjenu palestinskom narodu.

Riječ je o 250.000 konvertibilnih maraka vrijednoj donaciji u lijekovima, dezinfekcijskim sredstvima, infuzionim otopinama, medicinskoj plastici, te sanitetskom i zavojnom materijalu. Donaciju je osigurala sarajevska farmaceutska kompanija „Bosnalijek“ nakon što se ambasador Rostom obratio premijeru Brankoviću radi pomoći u prikupljanju osnovnih medicinskih sredstava i lijekova.

Premijer Branković je, također, palestinskom veleposlaniku uručio i tekst Odluke kojom je Vlada FBiH, na nedavnoj sjednici, izdvojila inicijalnih 50.000 KM na ime pomoći stanovništvu Gaze.

- Građani Bosne i Hercegovine - kazao je Branković - dobro razumiju prilike u kojima žive stanovnici Palestine. Stoga su otvorena srca stali uz palestinski narod i spremni su pomoći koliko god je to u njihovoj mogućnosti.

Zahvaljujući na pomoći, veleposlanik Rostom kazao je kako je „Bosna i Herecegovina zlatnim slovima upisana u srcima Palestinaca“.

Prema riječima direktora „Bosnalijeka“ Edina Arslanagića, donacijom su obuhvaćeni i proizvodi koji nisu u asortimanu ove kompanije.
 

 
Četvrtak,
09. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE