Nazad

Aktuelno

Predstavljena „Strategija razvoja turizma u FBiH za razdoblje 2009-2019 godina“
10 Feb 2009

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je Sarajevu javnosti predstavilo prijedlog „Strategije razvoja turizma u Federaciji BiH u razdoblju 2009-2019“.

Riječ je o dokumentu od kojeg Federalno ministarstvo okoliša i turizma i turistički djelatnici Federacije očekuju konačan početak restrukturiranja i repozicioniranja domaće turističke ponude. On je rezultat zajedničkog cjelogodišnjeg rada stručnjaka Inženjerskog biroa iz Zagreba i Sveučilišta u Rijeci, čija je ponuda na međunarodnom javnom pozivu ocjenjena najprihvatljivijom.

Podsjećajući kako je odluci o pristupanju izradi ovog strateškog dokumenta prethodilo postizanje konsenzusa unutar turističkog sektora o potrebi mijenjanja trenutnog stanja u oblasti turizma, federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg je izrazio zadovoljstvo što unutar Federacije BiH postoji dovoljno snaga koje ozbiljno promišljaju o održivom razvoju turizma kao mogućem generatoru ukupnog gospodarskog razvitka i zajedničke budućnosti.

U promociju turističkih potencijala nužno je uključiti sve raspoložive snage, od turističkih zajednica, čija je to temeljna aktivnost, do postojeće diplomatsko-konzularne mreže u svijetu i medija.

Ministar Herceg je izrazio nadu kako će predložena „Strategija razvoja turizma u Federaciji BiH u razdoblju 2009-2019“ biti prihvaćena konsenzusom i zajedničkim naporima biti provedena u djelo.
 

 
Četvrtak,
09. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE