Nazad

Aktuelno

Ministar Bukvarević u Zagrebu
21 Feb 2018


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas boravi u radnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati s ministrom branitelja Republike Hrvatske Tomom Medvedom.

Delegaciju, pored ministra Bukvarevića, čine savjetnik predsjednika FBiH Pavo Šljivić, kantonalni ministar za boračka pitanja u Zapadno-hercegovačkom kantonu Mladen Begić, savjetnik podpredsjednice FBiH Advan Akeljić, te pomoćnici ministra Bukvarevića Martin Frančešević i Elvir Međuseljac.

Na sastanku će biti razmatrana realizacija Ugovora izmedju Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o saradnji na području prava stradalnika rata u BiH, koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih porodica.

- Na poziv ministra branitelja RH Tome Medveda danas ćemo razgovorati o međudržavnom ugovoru o razmjeni podataka vezano za boračko - invalidsku zaštitu, primjeni novog Zakona o pravima branitelja republike Hrvatske koji se tiče građana i pripradnika oružanih snaga u BiH. Razgovarat ćemo i o međusobnoj saradnji na polju pomoći svim stradalnicima u agresijama na Republiku Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku - rekao je uoči ove posjete Bukvarević.
 
Četvrtak,
09. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE