Nazad

Aktuelno

„Ljiljan“ u Gradačcu - spomenik svim borcima Armije RBiH
15 Feb 2018


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sastao se s direktorom Patriotske lige BiH Salihom Kulenovićem i predstavnicima Patriotske lige Gradačac, s kojima je razgovarao o pripremama za obilježavanje godišnjice otvaranja najvećeg spomen obilježja “Ljiljan”, kao i o daljem uređenju ovog spomeničkog kompleksa.

Ovaj spomenik, koji ima posebnu vrijednost, bit će mjesto na kojem će svake godine biti odavana počast svim pripadnicima Armije RBiH.

U okviru spomen kompleksa, planirano je da bude izgrađena spomen - soba, zemunica, nekoliko rovova i drugi prateći objekti, koji će na autentičan način pokazati mladim generacijama kako su pripadnici  Armije RBiH branili Bosnu i Hercegovinu.

Ministar Bukvarević zahvalio je istinskim patriotama koji su izgradili ovaj spomenik.

Gosti su od ministra Bukvarevića i Vlade Federacije BiH zatražili pomoć u realizaciji projekta, a ministar ih je uputio na javne pozive resornog ministarstva i to transferi za pomoć u sufinansiranju izgradnje spomen obilježja i za obilježavanje značajnih datuma.

Predstavnici Patriotske lige Gradačac su uručili zahvalnice ministru i Federalnom ministarstvu kao znak zahvalnosti na podršci u dosadašnjoj realizaciji ovoga projekta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Četvrtak,
02. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE