Nazad

Aktuelno

Ministar Ramić u Ankari s turskim ministrom poljoprivrede Fakibabom
15 Feb 2018
 
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, na poziv ministra hrane, poljoprivrede i stočarstva u Vladi Republike Turske Ahmeta Ešrefa Fakibabe, boravi u radnoj posjeti Ankari.
 
Ministri Ramić i Fakibaba održali su sastanak, kojem je prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Bakir Sadović, na kojem je razgovarano o nastavku podrške koju povratničkoj populaciji pruža Turska kroz saradnju s bh. institucijama u oblasti poljoprivredne proizvodnje i plasiranju poljoprivrednih proizvoda iz povratničkih sredina na tursko tržište.
 
- Vlada Republike Turske dosljedno je posvećena projektima podrške povratničkoj populaciji, na bazi prijateljskih veza između naše dvije zemlje - rekao je ministar Ramić i dodao da je ovaj sastanak potvrdio kontinuitet uspješne saradnje između institucija dvije zemlje usmjerenoj konkretnim projektima
 
Ministar Fakibaba je kazao da će turska strana ponuditi bh. institucijama iskustva u razvoju rubnih i nerazvijenih područja, te će u trgovinskim sporazumima s Bosnom i Hercegovinom povratnicima pružiti posebnu pažnju i podršku, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Četvrtak,
09. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE