Nazad

Aktuelno

Sanirana naslijeđena dugovanja za proizvodnje u poljoprivredi u FBiH
14 Feb 2018


Isplata poljoprivrednicima po osnovu naslijeđenih dugovanja za proizvodnje iz 2014. godine okončana je u utorak, 13. februara, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
 
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na početku mandata zatekla je oko 50 miliona KM duga prema poljoprivrednicima. Polovina tih dugovanja odnosila se na proizvodnju, a ovom isplatom od 7,4 miliona KM taj iznos je u cijelosti saniran.
 
Već na nekoj od narednih sjednica pred ministrima Federalne vlade naći će se program izmirenja obaveza iz ranijeg perioda do četvrtog kvartala 2017. godine, a za te namjene osigurana je posebna stavka u budžetu.
 
Tokom ove godine planirano je uspostaviti potpunu stabilizaciju plaćanja i ustanoviti fiksne rokove isplate.
 
Ovo ministarstvo poziva poljoprivrednike da nastave koristiti farmer portal i novu web stranicu putem kojih mogu dobiti sve potrebne informacije o ostvarivanju svojih prava, podnesenim zahtjevima, njihovoj obradi do same isplate poticajnih sredstava.
 
Cilj tih aktivnosti, naglašeno je u saopćenju, jeste podrška poljoprivrednicima i povećanje transparentnosti prilikom isplate javnih sredstava.
 
Četvrtak,
02. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE