Nazad

Aktuelno

Sastanak s predstavnicima boraca koji protestuju ispred zgradom Vlade FBiH
07 Feb 2018

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević održao je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, sastanak s predstavnicima boraca koji protestuju ispred zgradom Vlade FBiH.
 
Sastanku su prisustvovali savjetnik premijera FBiH Fikret Prevljak, savjetnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Ramiz Dreković, načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i predsjednik Saveza boraca FBiH Sabahudin Ramić.
 
Na sastanku je zaključeno da predstavnici Vlade FBiH i resornog ministarstva s predstavnicima boraca koji protestuju ispred zgrade Vlade FBiH nastave dijalog s ciljem rješavanja svih otvorenih pitanja.
 
Također je usaglašeno da podržavaju uspostavu i objavu Jedinstvenog registra korisnika BIZ-a i branilaca BiH u skladu sa Zakonom o pravima branilaca i članova njihovih porodica u što je moguće kraćem periodu.
 
Dogovoreno je održavanje zajedničkih sastanaka 15. februara ove godine s predstavnicima Saveza boraca FBiH i 28. marta u Memorijalnom centru Kovači, na koji će biti pozvani načelnici općina, kantonalni ministri za pitanja boraca i predstavnici boračkih organizacija koje baštine tekovine Armije RbiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Četvrtak,
02. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE