Nazad

Aktuelno

Obilježena 24. godišnjica masakra na Markalama
05 Feb 2018


Komemorativnom sjednicom u Narodnom pozorištu Sarajevo, a potom obilaskom tržnice Markale, gdje je položeno cvijeće i odata počast, danas je obilježena 24. godišnjica  masakra građana Sarajeva. U granatiranju te pijace gdje je 5. februara 1994. godine od minobacačke granate ispaljene s položaja Vojske Republike Srpske ubijeno 68, a ranjena 144 građanina Sarajeva.

Uime Federalne vlade cvijeće je položio i počast odao ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, koji je kazao da je trajna obaveza obilježavanje datuma i posjećivanje mjesta stradanja nevinih građana u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.- Na našu domovinu je izvršena strašna agresija, a agresor je u svim gradovima pokušao da uradi ono što je uradio u Srebrenici - istakao je Bukvarević.

Naglasio je da zahvaljujući borcima BiH agresor nije mogao da uđe u Sarajevo i uradi ono što je uspio u drugim mjestima.

- Dalekometnom artiljerijom su činili zlodjela i upravo danas se toga sjećamo i šaljemo poruku da se nikada i nikome ne dogodi rat ni stradanje - rekao je Bukvarević.
 
Četvrtak,
02. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE