Nazad

Aktuelno

Praznična čestitka premijera Nikšića
28 Feb 2014

Povodom 1. marta/ožujka, Dana nezavisnosti/neovisnosti Bosne i Hercegovine, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uputio je, u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i svoje lično, čestitku građanima, u kojoj se kaže:

“Prošle su 22 godine od kada je na referendumsko pitanje ‘Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?’, ogromna većina Bosanaca i Hercegovaca odgovorila DA.

Uslijedile su četiri najkrvavije godine u njenoj historiji, ali je Bosna i Hercegovina sačuvana. No, njena izgradnja kao zemlje ekonomskog prosperiteta i socijalne pravde zadatak je koji još nije obavljen. O tome govore i zahtjevi obespravljenih radnika i građana koji žele domovinu u kojoj nema mjesta za kriminalce, već samo za one koji poštenim radom žele graditi i svoju i budućnost svoje zemlje.

To je zadatak čije izvršavanje pokazuje ko je za, a ko protiv vladavine zakona, ko je za izgradnju, a ko za rušenje države i njenih institucija. Kao i na referendumu prije 22 godine, tako je i danas velika većina građana na strani onih koji žele bolju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu, u kojoj će zakoni važiti jednako za sve.

Dragi Bosanci i Hercegovci!

Duboko uvjeren da je sazrelo vrijeme da konačno i odlučno raščistimo sa onima koji ovu državu i njene poštene žele ljude iskoristiti samo za svoje lične ciljeve, čestitam vam Dan nezavisnosti/neovisnosti Bosne i Hercegovine”, kaže se u prazničnoj čestitki premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

 
Četvrtak,
02. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE