Nazad

Aktuelno

Ministar Osmanović s libijskim zvaničnicima
28 Feb 2014

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović susreo se s ambasadorom Libije u Bosni i Hercegovini Arebijem S. A. Halloudijem i libijskim ministrom za pitanja žrtava i nestalih osoba Alijem A. Gaddurom.

Ministar Gadduro je, nakon ukidanja diktatorskog režima u Libiji, zadužen da u novom ministarstvu kojim rukovodi oformi osposobljenu i efikasnu instituciju kojoj su, prije svega, potrebni odgovarajući zakonski okviri.

Gadduro je rekao ministru Osmanoviću da je dobro upoznat s historijom naše zemlje i djelokrugom rada Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te da je zainteresiran da u funkcionisanju svog ministarstva primijeni način rada i praksu kojom Federalno ministarstvo rješava probleme raseljenih osoba, izbjeglica i povratnika.

- U Bosni i Hercegovini je više od 50 posto stanovništva pomjereno sa svog ognjišta, dok se u svoj prijeratni dom vratilo oko milion i 200 hiljada ljudi. Mi i dalje svakodnevno radimo na povratku raseljenih, ali i na pomaganju održivosti njihovog povratka - istakao je ministar Osmanović.

On je naglasio da je Federalno ministarstvo spremno da prenese svoja znanja i iskustva libijskim kolegama kako bi lakše prevazišli problem izbjeglih i prognanih, koji je u BiH prisutan više od 20 godina, a s kojim se suočava i Libija.

Libijski zvaničnici iskazali su zainteresiranost da njihovi službenici posjete našu zemlju kako bi se educirali za rad u ovoj oblasti.

 
Četvrtak,
02. travanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE