Nazad

Aktuelno

Nikšić: Kao premijer koristim vozilo 'Passat' koje je vlasništvo SDP-a
22 Feb 2014
 
Povodom teksta objavljenog u „Dnevnom avazu“ 22.2.2014. godine pod naslovom „Na dan protesta Nikšić i Helez dali 180.000 KM za nove automobile“, premijer Federacije BiH uputio je glavnom i odgovornom uredniku „Dnevnog avaza“ Fadilu Mandalu demanti, u kojem se kaže:
 
„Fabrika laži kojom upravljate, poznata kao i 'Dnevni avaz', nastavlja s kampanjom objave neistina i manipulacija sračunatih da, za interese 'gazde' i 'gazdinih gazdi', doprinese ostvarenju samo Vama poznatih ciljeva. 
 
Potpuna je laž da sam kupio novog 'Audia' i da se vozim u novom 'Audiju'. Istina je da nisam kupio nikakvo vozilo otkako sam izabran na funkciju premijera Federacije BiH. 
 
Istina je da kao premijer koristim vozilo marke 'Passat', koje je vlasništvo SDP-a, jer nisam želio trošiti novac poreskih obveznika na nabavku novog vozila. 
 
Istina je i da je ovo prva Vlada koja je još sredinom 2011. godine donijela odluku i prodala 16 vozila koja su koristila različita federalna ministarstva i druge institucije. 
 
Istina je, također, i da je vijest o tome objavio i 'Dnevni avaz', pa Vam savjetujem da malo pogledate u Vašoj arhivi, kako biste i sami shvatili koliku količinu laži ste spremni objaviti kako bi 'gazda' i 'gazdine gazde' ostvarili svoje bolesne ciljeve i ambicije“, kaže se u demantiju premijera FBiH Nermina Nikšića.
 
Nedjelja,
12. srpanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE