Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06, 8/06) i članka 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 249. sjednici, održanoj 28.12.2020. godine, donosi



ODLUKU


O RASPISIVANJU JAVNOG NATJEČAJA ZA IZBOR I IMENOVANJE ČLANOVA NADZORNOG ODBORA INSTITUTA ZA MEDICINSKO VJEŠTAČENJE ZDRAVSTVENOG STANJA


I.


Raspisuje se Javni natječaj za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja.


II.


Kriteriji za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora iz točke I. ove odluke propisani su Odlukom o kriterijima za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja.


III.


Javni natječaj iz točke I. ove odluke objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH" i u dva dnevna lista.


IV.


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će imenovati Povjerenstvo za provođenje postupka izbora kandidata sa zadatkom da nakon zatvaranja javnog natječaja pregleda prijave prispjele za javni oglas, sačini listu sa užim izborom kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, po potrebi prikupi dodatne informacije o kandidatima, obavi intervju s kandidatima i nakon toga predloži Vladi Federacije Bosne i Hercegovine rang listu sa najboljim kandidatima na dalje razmatranje.


V.


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".

V. broj 1800/2020
28. prosinca 2020. godine
Sarajevo


Premijer
Fadil Novalić, v. r.