Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 233. sjednici, održanoj 28.08.2020. godine, donosi



ODLUKU


O DAVANJU SUGLASNOSTI OPĆINI CENTAR SARAJEVO ZA IZVOĐENJE RADOVA NA SANACIJI I ADAPTACIJI POSLOVNOG PROSTORA U SARAJEVU, ULICA ISMETA MUJEZINOVIĆA BROJ 18


I.


Daje se suglasnost Općini Centar Sarajevo za izvođenje radova na sanaciji i adaptaciji poslovnog prostora u Sarajevu, ulica Ismeta Mujezinovića broj 18.


II.


Svi troškovi koji mogu nastati prilikom izvođenja radova iz točke I. ove odluke idu na teret Općine Centar Sarajevo.

U slučaju da prilikom izvođenja radova iz točke I. ove odluke nastupi šteta prema trećim licima ili njihovoj imovini ista se ne može potraživati od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.


III.


Na osnovu ove odluke Općina Centar Sarajevo ne može izvršiti upis prava vlasništva u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Sarajevu u svoju korist.

Općina Centar Sarajevo ne može na osnovu ove odluke vršiti promjene upisa u katastarskom operatu Općine Centar Sarajevo u svoju korist.


IV.


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".

V. broj 1174/2020
28. kolovoza 2020. godine
Sarajevo


Premijer
Fadil Novalić, v. r.