Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i članka 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 233. sjednici, održanoj 28.08.2020. godine, donosi



ODLUKU


O RASPISIVANJU JAVNOG NATJEČAJA ZA IZBOR PREDSJEDNIKA I ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE


I.


Raspisuje se Javni natječaj za izbor predsjednika i članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine.

Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine ima sedam članova.


II.


Predsjednik i članovi Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine imenuju se na razdoblje od četiri godine.


III.


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovat će Povjerenstvo za provođenje postupka izbora kandidata za predsjednika i članove Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sa zadatkom da nakon zatvaranja javnog natječaja pregleda prijave pristigle na konkurs, sačini listu sa užim izborom kandidata koji ispunjavaju kriterije za izbor, po potrebi prikupi dodatne informacije o kandidatima, obavi intervju sa kandidatima i nakon toga, putem Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predloži Vladi Federacije Bosne i Hercegovine rang - listu sa najboljim kandidatima.


IV.


Za provođenje ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo okoliša i turizma.


V.


Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor predsjednika i članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 53/20).


VI.


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

V. broj 1167/2020
28. kolovoza 2020. godine
Sarajevo


Premijer
Fadil Novalić, v. r.