Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 228. sjednici održanoj 02.07.2020. godine, donosi

 

 

O D L U K U

 

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZAVODU ZA JAVNO

ZDRAVSTVO KANTONA SARAJEVO ZA IZVOĐENJE

RADOVA NA ADAPTACIJI OBJEKTA BIVŠEG

ARMIJSKOG MEDICINSKOG CENTRA U SARAJEVU I

KORIŠTENJE ZA POTREBE IZOLATORIJA KANTONA

SARAJEVO

 

 

I

 

 

Daje se suglasnost Zavodu za javno zdravstvo Kantona Sarajevo za izvođenje radova na adaptaciji objekta bivšeg Armijsko medicinskog centra u svrhu prilagođavanja za potrebe izolatorija Kantona Sarajevo.

 

 

II

 

 

Daje se suglasnost Zavodu za javno zdravstvo Kantona Sarajevo da objekat bivšeg Armijskog medicinskog centra može privremeno koristiti za potrebe izolatorija pacijenata zaraženih korona virusom u Kantonu Sarajevo.

 

 

III

 

 

Svi troškovi koji mogu nastati prilikom izvođenja radova iz točke I ove odluke idu na teret Kantona Sarajevo.

U slučaju da prilikom izvođenja radova iz točke I ove odluke nastupi šteta prema trećim licima ili njihovoj imovini ista se ne može potraživati od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

 

 

IV

 

 

Na osnovu ove odluke Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo ne može izvršiti upis prava vlasništva u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Sarajevu u svoju korist.

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo ne može na osnovu ove odluke vršiti promjene upisa u katastarskom operatu Općine Centar Sarajevo u svoju korist.

 

 

V

 

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u

"Službenim novinama Federacije BiH".

 

 

V broj 961/2020

02. srpnja 2020. godine

Sarajevo

 

Premijer

Fadil Novalić, v. r.