Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 146. sjednici, održanoj 30.12.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O USVAJANJU STRATEGIJE POVEĆANJA KONKURENTNOSTI I PRIVLAČENJA ULAGANJA U VRIJEDNOSNE
LANCE MLIJEKA l MLIJEČNIH PROIZVODA
I VOĆA I POVRĆA U FEDERACIJI BOSNE
I HERCEGOVINE (2014.-2020.)

 

I

 

Usvaja se Strategija povećanja konkurentnosti i privlačenja ulaganja u vrijednosne lance mlijeka i mliječnih proizvoda i voća i povrća u Federaciji Bosne i Hercegovine (2014.- 2020.).

 

II

 

Sastavni dio ove odluke čine Strategija povećanja konkurentnosti i privlačenja ulaganja u vrijednosne lance mlijeka i mliječnih proizvoda i voća i povrća u Federaciji Bosne i Hercegovine (2014.-2020.) i Akcioni plan za realiziranje aktivnosti planiranih Strategijom povećanja konkurentnosti i privlačenja ulaganja u vrijednosne lance mlijeka i mliječnih proizvoda i voća i povrća u Federaciji Bosne i Hercegovine (2014.-2020.) i nalaze se u prilogu Odluke.
Strategija iz stavka 1. ove točke će se objaviti u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

III

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo financija - Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo trgovine, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, svatko u okviru svojih nadležnosti.
Sugerira se kantonalnim vladama, jedinicama lokalne samouprave i nevladinom sektoru da u okviru svojih nadležnosti poduzmu sve potrebne radnje na provedbi ove strategije.

 

IV

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će posebnim rješenjem imenovati Odbor za praćenje realiziranja Strategije povećanja konkurentnosti i privlačenja ulaganja u vrijednosne lance mlijeka i mliječnih proizvoda i voća i povrća u Federaciji Bosne i Hercegovine sastavljen od predstavnika Međunarodne financijske korporacije, (l predstavnik), zaduženih federalnih ministarstava iz točke III ove odluke (5 predstavnika), predstavnika gospodarskih subjekata iz promatranih lanaca vrijednosti (6 predstavnika), nevladinog sektora
(4 predstavnika) i jedinica lokalne samouprave (3 predstavnika).
Odbor za praćenje realiziranja Strategije povećanja konkurentnosti i privlačenja ulaganja u vrijednosne lance mlijeka i mliječnih proizvoda i voća i povrća u Federaciji Bosne i Hercegovine dužan je Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dostavljati godišnje izvješće o provedbi Strategije iz točke I ove odluke.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2347/2014
30. prosinca 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.