Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 11. stav 1. Zakona o električnoj energiji u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 66/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, na 98. sjednici, održanoj 30.01.2014.
godine, donosi

 

O D L U K U

O UTVRĐIVANJU PRIVREMENIH SMJERNICA
ELEKTROENERGETSKE POLITIKE ZA SVE UČESNIKE U ELEKTROENERGETSKOM SEKTORU

 

I

 

Ovom odlukom utvrđuju se Privremene smjernice Elektroenergetske politike za sve učesnike u elektroenergetskom sektoru uključujući i privremene smjernice elektroenergetske politike za Regulatornu komisiju za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Privremene smjernice).

 

II

 

Privremene smjernice iz tačke I su sastavni dio ove odluke i iste se nalaze u prilogu predmetne odluke.

 

III

 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine će Privremene , smjernice iz tačke I ove odluke dostaviti Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine radi razmatranja i davanja saglasnosti.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana .objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH", a primjenjivat će se od dana kada Parlament Federacije Bosne i Hercegovine da saglasnost na Privremene smjernice iz tačke I ove odluke.

V broj 199/2014
30. januara 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.