Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 29. sjednici održanoj 13. prosinca 2011. godine, donosi

 

O D L U K U

 

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA UPIS
PRAVA RASPOLAGANJA NA NEKRETNINAMA

 

I

 

Daje se suglasnost za upis prava raspolaganja na nekretninama upisanim u zk. ul. broj 89 k.o. Đurdevik, te se predlaže da se na nekretninama upisanim u zk. ulošku broj 89 k.o. Đurdevik izvrši upis prava vlasništva na (kuću i zgradu bez zemljišta) objekte upisane u A listu pod 2. uz upis prava raspolaganja na zemljištu u Listu A I, sa "Energopetrola" d.d. Sarajevo sa 1/1 u korist: Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine sa 1/1.

 

II

 

Ovlašćuje se Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, da u ime Vlade Federacije BiH potpiše zahtjev za upis prava raspolaganja na nekretninama.
Ovlašćuju se "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo da zahtjev za upis prava raspolaganja na nekretninama upisanim u zk. ul. br. 89 k.o. Đurdevik, iz stavka l ove točke, predaju Općinskom sudu u Živinicama.
Ovlašćuju se "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo da od nadležnog suda preuzmu Potvrdu o prijemu zahtjeva za upis, da kontaktiraju sa Zemljišnoknjižnim uredom, te eventualno dopunjuju podnijeti zahtjev, sve do okončanja obrade istog.

 

III

 

Zadužuju se "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo da o aktivnostima iz točke II informiraju Vladu Federacije BiH putem Federalnog ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

 

IV

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1390/11
13. prosinca 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.