Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercego­vine, na 17. sjednici održanoj 5. septembra 2011. godine, donosi

 

O D L U K U

O PROŠIRENJU SUPSIDIJARNOG FINANSIRANJA, IZ "PROJEKTA POBOLJŠANJA PRISTUPA MALIH I
SREDNJIH PREDUZEĆA FINANSIJSKIM SREDSTVIMA" - EAF SME, NA TERITORIJU I PRIVREDNE SUBJEKTE IZ DRUGIH DIJELOVA BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Odobrava se finansiranje malih i srednjih preduzeća na teritoriji iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine, izvan Federacije Bosne i Hercegovine, putem kreditnih linija "Projekt poboljšanja pristupa malih i srednjih preduzeća finansijskom sredstvima" - EAF SME, na način i po postupku utvrđenim Kreditnim sporazumom o zajmu zaključenim između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj IBRD, sporazumima o supsidijarnom finansiranju, i projektnim dokumentima.

 

II

 

Pravo na korištenje sredstava iz tačke I ove odluke imaju pravni subjekti koji će kroz realizaciju investicionih programa podržanih iz navedenih kreditnih linija obezbijediti zapošljavanje najmanje dvije trećine povratničke populacije zadržavanjem postojećih i prijemom novih uposlenika.

 

III

 

Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Fondacija za održivi razvoj - OdRaz i Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

Vbroj 880/11
5. septembra/rujna 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.