Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercego­vine, na 8. sjednici održanoj 30. maja 2011. godine, donosi

 

O D L U K U

O ODOBRAVANJU UTROŠKA SREDSTAVA "DRUGI
TEKUĆI RASHODI -TERMINALI FEDERACIJE BiH"
UTVRĐENIH BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2011. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU FINANSIJA - FEDERALNOM
MINISTARSTVU FINANCIJA

 

I

 

Odobrava se utrošak sredstava tekućeg transfera utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 14/11) Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija, u iznosu od 1.987.077,00 KM, na ekonomskom kodu:
614800 - "Drugi tekući rashodi - Terminali Federacije BiH"

 

II

 

Odobrena sredstva iz tačke I ove Odluke doznačit će se na transakcijski račun privrednog društva "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo.

 

III

 

Odobrena sredstva iz tačke I ove Odluke će se koristiti za izradu projektne dokumentacije, procjenu vrijednosti i uknjižbu imovine, registraciju podružnica, izradu elaborata (PPZ, zaštita okoliša i sl.), izradu projekata za investiranje na terminalima tečnih tereta Zivinice, Mostar, Bihać i Blažuj i drugi troškovi u skladu s Planom poslovanja za 2011. godinu.

 

IV

 

Uprava privrednog društva "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo (u daljnjem tekstu: Uprava) dužna je doznačena sredstva koristiti u skladu s tačkom III ove Odluke. Izvještaje o utrošku odobrenih sredstava kao i izvještaje o odgovarajućim finansijskim pokazateljima Uprava će dostavljati ministarstvima nadležnim za praćenje realizacije ove Odluke.

 

V

 

Za provođenje i praćenje realizacije ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

VI

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 473/2011
30. maja 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.