Na temelju članka 19, stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), u vezi s točkom X i XI Odluke o proglašenju javnog interesa i pristupanju pripremi i izgradnji prioritetnih elektroenergetskih objekata u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 8/10), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, na 138. sjednici održanoj 24. ožujka 2010. godine, donosi

 

O D L U K U

O PRIPREMI I IZGRADNJI CHE VRILO 52 MW,
NA RIJECI ŠUICI

 

I

 

Utvrđuje se obveza Javnom poduzeću "Elektroprivreda HZ HB" d.d., Mostar (u daljnjem tekstu: JP "Elektroprivreda HZ HB") da u svojstvu nositelja aktivnosti pripreme i realiziranja izgradnje elektroenergetskog objekta: CHE Vrilo 52 MW, nastavi i intenzivira aktivnosti na pripremi i izgradnji CHE Vrilo na rijeci. Šuici, Duvanjsko polje, uključujući i aktivnosti na pribavljanju koncesije.

 

II

 

Zadužuje se JP "Elektroprivreda HZ HB" da na mjestu izgradnje formira posebnu organizacionu jedinicu za izgradnju.

 

III

 

Zadužuje se JP "Elektroprivreda HZ HB" da pripremi dinamički Plan pripreme i izgradnje CHE Vrilo, vodeći računa o slijedećem okvirnim rokovima:
-   nastavak pripremnih aktivnosti - danom stupanja na snagu ove Odluke
-   završetak izgradnje - koncem 2013. godine.

 

IV

 

Zadužuje se JP "Elektroprivreda HZ HB" da pripremi Plan financiranja izgradnje CHE Vrilo i. pratećih objekata (sa strukturom izvora financiranja, udjelom izvora u financiranju, dinamikom utroška sredstava i sl.) vodeći računa da će se izgradnja CHE Vrilo financirati po modelu koji predviđa angažiranje vlastitih i kreditnih sredstava (iz dobiti, amortizacije i/ili kombinacija sa kreditom banaka, međunarodnih fondova, međunarodnih financijskih institucija i sl.).

 

V

 

U skladu sa Zakonom o koncesijama, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će na osnovu prethodne suglasnosti Vijeća općine Tomislavgrad, donijeti posebnu odluku o pristupanju postupku dodjele koncesije za izgradnju CHE Vrilo.

 

VI

 

Zadužuje se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da prati i koordinira sve aktivnosti od istražnih radova, izrade investiciono tehničke dokumentacije, pribavljanja neophodnih upravnih dozvola, odobrenja i suglasnosti, izgradnje objekata i puštanja u pogon, te da o progresu navedenih aktivnosti redovito informira Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.
Nakon usvajanja informacije iz stavka 1. ove točke, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će o provedenim aktivnostima informirati Parlament Federacije Bosne i Hercegovine.

 

VII

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 191/10
24. ožujka 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.