Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne
i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/05, 2/06 i 8/06) i člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 34/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 135. sjednici, održanoj 18. februara 2010. godine, donijela

 

O D L U K U

O RASPISIVANJU JAVNOG KONKURSA ZA IZBOR I
IMENOVANJE ČLANA UPRAVNOG ODBORA
LUTRIJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Raspisuje se javni konkurs za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine.

 

II

 

Kriteriji za izbor i imenovanje iz tačke I ove Odluke propisani su odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine. 

 

III

 

Javni konkurs iz tačke I ove Odluke objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH", i u dnevnim novinama "Dnevni avaz" i "Večernji list".

 

IV

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovat će Komisiju za provođenje postupka izbora kandidata sa zadatkom da nakon
zatvaranja javnog konkursa pregleda prijave prispjele na konkurs, sačini listu sa užim izborom kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, po potrebi prikupi dodatne informacije o kandidatima, obavi intervju sa kandidatima i nakon toga, putem Federalnog ministarstva fmansija-financija, predloži Vladi Federacije Bosne i Hercegovine rang-listu sa najboljim kandidatima na daljnje razmatranje.

 

V

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 157/10
18. februara/veljače 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.