Na temelju članka 40. stavka 4. Zakona o dugu, zaduživanju i jamstvima u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 86/07 i 24/09) i članka 19. stavka 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 136. sjednici održanoj 8. ožujka 2010. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE KREDITA MEĐUNARODNE ASOCIJACIJE ZA RAZVOJ ZA PROJEKT POTPORE MREŽAMA SOCIJALNE SIGURNOSTI I ZAPOŠLJAVANJA

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (u daljnjem tekstu: IDA) koji se odobrava Bosni i Hercegovini u iznosu od 9.600.000,00 SDR (Specijalna prava vučenja), od čega se na Federaciju Bosne i Hercegovine odnosi 60% ili 5.760.000,00 SDR.

 

II

 

Vlada Federacije suglasna je da se kreditna sredstava iz točke I ove Odluke koriste isključivo za financiranje Projekta potpore mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanja.

 

III

 

Vlada Federacije potvrđuje da je razmatrana dokumentacija prihvatljiva za Federaciju Bosne i Hercegovine, a posebice:

-     Zapisnik s pregovora
-     Sporazum o financiranju između Bosne i Hercegovine i IDA
-     Projektni sporazum između IDA i Federacije Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Implementacija ugovora iz točke III ove Odluke ne zahtijeva donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona, ali podliježe potvrđivanju od strane Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na osnovi članka 40. Zakona o dugu, zaduživanju i jamstvima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Za realizaciju ove Odluke i izvješćivanje zadužuju se Federal­no ministarstvo financija - finansija, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, Zavod za zapošljavanje Federacije Bosne i Hercegovine i PIU SESER svatko u okviru svoje nadležnosti.

 

VI

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 140/10
8. ožujka 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.