Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i Zaključka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
V broj 1007/08 od 3. prosinca 2008. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 89. sjednici održanoj 4. veljače 2009. godine, donosi


O D L U K U
O POKRETANJU POSTUPKA UVOĐENJA FISKALNIH
KASA U FEDERACIJI BiH


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrava uvođenje sustava fiskalnih kasa po GPRS sustavu, kao najsavremenijih sofisticiranih rješenja u unapređenju fiskalizacije.


II


Posebnim Rješenjem Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovat će radno tijelo za pripremu uvođenja fiskalnih kasa u Federaciji Bosne i Hercegovine, s definiranim zadacima po pitanjima iz točke I ove Odluke.


III


Zadužuju se federalni ministar financija i federalni ministar trgovine da koordiniraju aktivnosti radnog tijela iz ove Odluke, te po potrebi imenuju podtijela za operacionalizaciju aktivnosti.


IV


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo trgovine, svatko u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 100/09
4. veljače 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Dr. Nedžad Branković, v.r.