Na temelju članka 19. stavka 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i članka 40. stavka 4. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 86/07), na 46. sjednici održanoj u Sarajevu 21. veljače 2008. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITNOG ZADUŽENJA PO OSNOVU UGOVORA O
FINANCIRANJU IZMEĐU BOSNE I HERCEGOVINE I
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I EUROPSKE
INVESTICIJSKE BANKE (EIB) ZA FINANCIRANJE
PROJEKTA VODOVOD I KANALIZACIJA U
FEDERACIJI BiH


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata kreditno zaduženje po osnovu Ugovora o financiranju između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke (EIB) u iznosu do 60.000.000,00 EUR.


II


Vlada Federacije suglasna je da se iz sredstava kredita iz točke I ove Odluke financira Projekt vodovod i kanalizacija u Federaciji Bosne i Hercegovine.


III


Vlada Federacije potvrđuje da je .dokumentacija parafirana tijekom pregovora prihvatljiva za Federaciju, a posebno:

- Zapisnik sa pregovora
- Ugovor o financiranju između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke (EIB) za financiranje Projekta vodovod i kanalizacija u Federaciji Bosne i Hercegovine.


IV


U cilju realizacije kredita iz točke I ove Odluke, Vlada Federacije će Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine podnijeti na odobrenje prijedlog kreditnog zaduženja u iznosu od 60.000.000,00 EUR.


V


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija, svatko u okviru svoje nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 97/08
21. veljače 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.