Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i članka 18. Zakona o vanjskom dugu Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 41/98), na 3. sjednici održanoj u Sarajevu 5. travnja 2007. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITA EUROPSKE INVESTICIJSKE BANKE ZA
FINANCIRANJE PROJEKTA ''REHABILITACIJA
CESTA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE''


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata kredit Europske investicijske banke (EIB) u iznosu koji ne prelazi 50.000.000,00 EUR.

II


Vlada Federacije suglasna je da se iz sredstava kredita iz točke I ove Odluke financira Projekt ''Rehabilitacija cesta u Federaciji Bosne i Hercegovine''.


III


Vlada Federacije potvrđuje da je tekst Ugovora o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke, dogovoren tokom pregovora, prihvatljiv za Federaciju Bosne i Hercegovine.


IV


Uvjeti kredita iz točke I ove Odluke su:

- rok otplate: najduže 18 godina, uključujući
- grace period: do 6 godina.
- kamata:
a) fiksna kamatna stopa ili
b) varijabilna kamatna stopa sa fiksnim opsegom,
- zatezna kamata: u visini relevantne međubankarske
stope uvećane za 2% godišnje.


V


U cilju realizacije kredita iz točke I ove Odluke Vlada Federacije će Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine podnijeti na odobrenje prijedlog kreditnog zaduženja u iznosu od 50.000.000,00 EUR.


VI


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, svatko u okviru svoje nadležnosti.


VII


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 105/07
5. travnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.