Na osnovu člana 21. Zakona o budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 19/06) i tačke II Odluke o privremenom finansiranju Federacije Bosne i Hercegovine za period januar-mart 2007. godine (??Službene novine Federacije BiH'', broj 6/07), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U 

O ODOBRAVANJU IZDVAJANJA SREDSTAVA IZ
ODLUKE O PRIVREMENOM FINANSIRANJU
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA PERIOD
JANUAR-MART 2007. GODINE FEDERALNOM
MINISTARSTVU KULTURE I SPORTA –
FEDERALNO MINISTARSTVU KULTURE I ŠPORTA

 

I

 

Na osnovu Odluke o privremenom finansiranju Federacije Bosne i Hercegovine za period januar-mart 2007. godine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 6/07) odobrava se  izdvajanje sredstava Federalnom ministarstvu kulture i sporta – Federalnom ministarstvu kulture i športa u iznosu od 10.000,00 KM, za pokroviteljstvo održavanja 17. Međunarodnog nogometnog turnira ''Memorijal Andrija Anković'' u Gabeli.

 

II

 

Sredstva iz tačke I ove Odluke će biti isplaćena sa pozicije ''Tekuća rezerva Vlade Federacije'' iz Odluke o privremenom finansiranju Federacije Bosne i Hercegovine za period januar-mart 2007. godine.

 

III

 

Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija – Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo kulture i sporta – Federalno ministarstvo kulture i športa, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 62/07
1. februara 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.