Na osnovu člana 57. stav 5. Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica (''Službene novine Federacije BiH'', broj 33/04), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

 

O D L U K U 

O UTVRĐIVANJU KOEFICIJENTA ZAUSKLAĐIVANJE VISINE MJESEČNIH NOVČANIHPRIMANJA KORISNIKA BORAČKO-INVALIDSKEZAŠTITE ZA MJESEC JANUARI FEBRUAR 2007. GODINE   

I

 

Utvrđuje se koeficijent 0,96 (nula, zarez, devedesetšest) za usklađivanje visine novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec januar i februar 2007. godine.

 

II

 

Na osnovu koeficijenta iz tačke I ove Odluke o utvrđivanju osnovice za određivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za 2007. godinu, utvrdit će se visina mjesečnih novčanih primanja ličnih i porodičnih korisnika prava boračko-invalidske zaštite za mjesec januar i februar 2007. godine, u skladu sa odredbama Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica (''Službene novine Federacije BiH'' broj 33/04), kao i za korisnike prava boračko-invalidske zaštite koji su to pravo stekli do 06. 04. 1992. godine, u skladu sa propisima iz člana 69. stav 2. Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica.

 

III

 

Na osnovu ove Odluke federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata izdaje Naredbu o visini mjesečnih novčanih iznosa za korisnike iz tačke II ove Odluke, koji će se isplaćivati za mjesec januar i februar 2007. godine.

 

IV

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH'', a primjenjivat će se za januar i februar 2007. godine.

 

V broj 54/07
1. februara 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.