Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), na 145. sjednici održanoj u Sarajevu 16. ožujka 2006. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
DONACIJE ''DE NETHERLANDE INVESTERNGBANK
VON ONTWIKKELINGSLANDEM N.V.'' ZA
FINANCIRANJE REKONSTRUKCIJE JAVNE
ZDRAVSTVENE USTANOVE UNIVERZITETSKOG
KLINIČKOG CENTRA TUZLA


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata donaciju De Netherlande Investerngbank von Ontwikkelingslandem N.V. (u daljnjem tekstu: NIO Banka) u iznosu od 10,284.302 EUR-a.


II


Vlada Federacije suglasna je da se iz sredstava donacije iz točke I ove Odluke financira rekonstrukcija Javne zdravstvene ustanove Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.


III


Vlada Federacije potvrđuje da je dokumentacija dogovorena na pregovorima prihvatljiva, a posebno Sporazum o donaciji BA00007 između NIO Banke i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine


VI

Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija-Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo zdravstva, svatko u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 54/06
16. ožujka 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.