Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), na sjednici održanoj u Sarajevu 11. svibnja 2006. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA ZAKLJUČIVANJE
SUPSIDIJARNOG KREDITNOG SPORAZUMA IZMEĐU
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE,
ELEKTROPRIVREDE BOSNE I HERCEGOVINE I
BOSNE I HERCEGOVINE ZA KREDIT MEĐUNARODNE
ASOCIJACIJE ZA RAZVITAK (IDA) ZA PROGRAM
ENERGETSKE ZAJEDNICE JUGOISTOČNE EUROPE
(ECSEE Projekt-Komponenta Bosna i Hercegovina)


I


Daje se suglasnost za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine, Elektroprivrede Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvitak (IDA) za Program energetske zajednice Jugoistočne Europe (ECSEE-Projekt-Komponenta Bosna i Hercegovina) u iznosu od jedanaest milijuna i stoosamdeset tisuća specijalnih prava vučenja (11.180.000 SDR).


II


Kreditna sredstva će se koristiti za financiranje investicija u TE Kakanj i TE Tuzla, obezbjeđenja informacijskog sustava za financijsko upravljanje, te za tehničku pomoć u izradi studija za komponentu sigurnosti brana i smanjenja emisije štetnih plinova TE Kakanj.


III


Kreditna sredstva iz točke I ove Odluke koristit će se pod slijedećim uvjetima:

- rok otplate: 20 godina (uključen grace period),
- grace period: 10 godina
- servisni troškovi: 0,75%
- troškovi održavanja kredita: do 0,5%.


IV


Obvezuje se Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija da sa Elektroprivredom Bosne i Hercegovine zaključi odgovarajući podsporazum o kreditu sukladno Sporazumu o financiranju između Bosne i Hercegovine i Međunarodne asocijacije za razvitak (IDA) za Program energetske zajednice Jugoistočne Europe (ECSEE Projekt-Komponenta Bosna i Hercegovina).


V


Za realiziranje ove Odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svatko u okviru svoje nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 210/06
11. svibnja 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.