Temeljem članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine («Službene novine Federacije BiH» , br. 1/94, 8/95 i 58/02) a sukladno članku 52. Zakona o udruženjima i fondacijama («Službene novine Federacije BiH» , broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

 

ODLUKU

O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O

OSNIVANJU FONDACIJE ZA PRUŽANJE POMOĆI U

RJEŠAVANJU STAMBENIH PITANJA PRIPADNIKA

BRANITELJSKIH POPULACIJA

 

I

 

U Odluci o osnivanju Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika braniteljskih populacija («Službene novine Federacije BiH» , br. 22/02, 13/03, 12/04), točka X mijenja se i glasi:

«Upravni odbor Fondacije sastoji se od osam članova koje imenuje Vlada Federacije.

Članovi upravnog odbora imenuju se: po jedan predstavnik Federalnog ministarstva financija/Federalnog ministarstva finansija i Federalnog ministarstva prostornog uređenja i okoliša i po tri predstavnika udruženja braniteljskih populacija iz reda Armije BiH i udruga iz reda pripadnika HVO-a, na prijedlog Federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Upravni odbor imenuje predsjednika iz reda svojih članova, mandat predsjednika traje dvije godine, a može se imenovati najviše dva puta uzastopno».

 

II

 

Ova odluka će se primjenjivati privremeno a najkasnije u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu.

 

III

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u «Službenim novinama Federacije BiH».

 

V broj 119/05

10. ožujka 2005. godine

Sarajevo

Premijer dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.