Na temelju članka 30. Zakona o proračunima-budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 20/98) i članka 15. stavak 2. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 21/03), na prijedlog Federalnog ministarstva financija-Federalnog ministarstva finansija, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O UNUTARNJOJ PRERASPODJELI SREDSTAVA IZ
PRORAČUNA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2003. VOJSCI FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE


I


Odobrava se unutarnja preraspodjela sredstava predviđenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 21/03) Vojsci Federacije Bosne i Hercegovine.


II


Unutarnja preraspodjela sredstava u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu Vojsci Federacije Bosne i Hercegovine vrši se na sljedeći način:

- umanjuje se pozicija ''Nabava opreme'' za iznos od 1.043.000,00 KM, a povećava se pozicija ''Bruto plaće i naknade'' za isti iznos.


III


Za realizaciju ove odluke zadužuje se Vojska Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija, svatko u okviru svoje nadležnosti.


IV


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 693/03
30. prosinca 2003 godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.