ZAKON
O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RASELJENIM OSOBAMA -PROGNANICIMA I IZBJEGLICAMA-POVRATNICIMA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

Član 1.

U članu 12. Zakona o rasljenim osobama-prognanicima i izbjeglicama-povratnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službne novine Federacije BiH", broj 19/00) iza stava 3. dodaje se novi stav 4. koji glasi:

"Takav smještaj neće biti dodijeljen ukoliko te osobe imaju na raspolaganju dovoljno sredstava, uključujući primanja, koja su dovoljna za potrebe njihovog smještaja. Nadležni organ će utvrditi najniži iznos sredstava na raspolaganju koji odgovara iznosu sredstava utvrđenog u skladu sa Zakonom o prestanku primjene Zakona o napuštenim stanovima i Zakonom o prestanku primjene Zakona o privremeno napuštenim nekretninama u svojini građana."
Sadašnji stav 4. postaje stav 5.

Član 2.

U članu 19. stav 1., iza riječi:"obim prava iz člana 11." dodaju se riječi:"tačka 2. do 6.".

Član 3.

Ovaj zakon stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH", a njime se potvrđuje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o raseljenim osobama-prognanicima i izbjeglicama-povratnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji je Odlukom proglasio Visoki predstavnik za BiH ("Službene novine Federacije BiH", broj 56/01) i koja je stupila na snagu osam dana nakon objavljivanja.

Predsjedavajući
Doma naroda
Parlamenta Federacije BiH
prof. dr. Ivo Komšić, s.r.

Predsjedavajući
Predstavničkog doma
Parlamenta Federacije BiH
Ismet Briga, s.r.