91. hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Sarajevo, 24.11.2017.
Saopćenje o radu
Prihvatljiv Nacrt sporazuma o kreditu za izgradnju Bloka 7 TE Tuzla
 
Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, prihvatila izvještaj Tima za pregovore o kreditu Izvozno-uvozne banke Kine uz garanciju Federacije BiH za finansiranje izgradnje Bloka 7-450 MW TE Tuzla.
 
Vlada je potvrdila prihvatljivost usaglašenog Nacrta sporazuma o kreditnoj liniji između JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i Izvozno-uvozne banke Kine.
 
Također se upoznala sa zahtjevom Izvozno-uvozno banke Kine da do 31.3.2018. godine budu pribavljene saglasnosti vladinih i drugih tijela u Bosni Hercegovini u vezi sa Sporazumom o ovoj kreditnoj liniji.
 
Fcderalna vlada je, u okviru svojih nadležnosti. potvrdila opredijeljenost i namjeru da poduzme, te druga nadležna tijela potakne na poduzmanje svih mjera i aktivnosti za dostizanje ovog roka.
 
Tim za pregovore Vlada je zadužila da nastavi aktivnosti na usaglašavanju teksta garancije Federacije BiH i drugih finansijskih dokumenata koji proizilaze iz Sporazuma o kreditnoj liniji izmedu JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i Izvozno­uvozne banke Kine.
Nedjelja,
24. januar 2021.
VIŠE